
Türkan Şoray, Kadir İnanır'a Son Görevini Yerine Getirdi.. Türk sinemasının usta oyuncusu Kadir İnanır, son yolculuğuna uğurlanırken, yıllarca aynı filmlerde başrolü paylaştığı Türkan Şoray da cenaze törenine katıldı.
Türkan Şoray, Kadir İnanır'a Son Görevini Yerine Getirdi!
Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ne gelen Şoray, İnanır'ın tabutu başında duygusal anlar yaşadı.
Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Kadir İnanır, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 26 Haziran'da hayatını kaybetmişti. Usta sanatçı için ilk olarak Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde anma töreni düzenlendi.
Anma töreninin ardından İnanır'ın naaşı, alkışlar eşliğinde cenaze aracına alınarak Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ne getirildi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından usta oyuncu, Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Tabutu Başında Gözyaşlarını Tutamadı
Cenaze törenine katılan isimler arasında Türk sinemasının "Sultan"ı Türkan Şoray da yer aldı. Sağlık durumu nedeniyle yürümekte zorlandığı görülen Şoray, Kadir İnanır'ın tabutu başına giderek gözyaşlarına hakim olamadı. İkilinin yıllar boyunca birlikte rol aldığı filmlerle Türk sinemasına damga vurmuş olması, törendeki duygusal atmosferi daha da artırdı.
Ölüm Haberini Alınca Fenalaşmıştı
Kadir İnanır'ın vefat haberini telefonla aldığı sırada büyük üzüntü yaşayan Türkan Şoray'ın fenalaştığı ve konuşmasına devam edemediği öğrenilmişti. Şoray, cenaze törenine katılarak yakın dostuna son görevini yerine getirdi.
Türkan Şoray, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da birlikte rol aldıkları "Selvi Boylum Al Yazmalım" başta olmak üzere birçok unutulmaz yapımla hafızalara kazınan Kadir İnanır için duygusal ifadeler kullanmıştı.
Kadir İnanır, Türkan Şoray, Yeşilçam, Cenaze Töreni, Türk Sineması, Selvi Boylum Al Yazmalım
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




