Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • TÜRASAŞ Duyurdu! Yerli ve Milli Manevra Lokomotifi Tanzanya Yolunda!

TÜRASAŞ Duyurdu! Yerli ve Milli Manevra Lokomotifi Tanzanya Yolunda!

değil



Haber Merkezi

TÜRASAŞ Duyurdu.. Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ (TÜRASAŞ), yerli ve milli imkanlarla üretilen dizel-elektrikli manevra lokomotifinin Tanzanya'ya ihraç edildiğini duyurdu.

TÜRASAŞ Duyurdu! Yerli ve Milli Manevra Lokomotifi Tanzanya Yolunda!

Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nde üretilen DE 10000 model lokomotif, Türkiye'nin raylı sistemler alanındaki üretim gücünü uluslararası arenaya taşıyan önemli projelerden biri olarak öne çıktı.

TÜRASAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yerli mühendislik kabiliyetiyle geliştirilen lokomotifin Tanzanya'ya uğurlandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yerli mühendisliğimizin eserini Tanzanya'ya uğurladık. Eskişehir Bölge Müdürlüğümüzde ürettiğimiz yerli ve milli dizel-elektrikli manevra lokomotifimiz DE 10000, Tanzanya'ya doğru yola çıktı."

TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirilen yerli motor kullanıldı

Açıklamada, lokomotifte TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirilen yerli ve milli özgün dizel motorun da kullanıldığı vurgulandı.

Bu gelişmenin, Türkiye'nin raylı sistem teknolojilerindeki mühendislik gücünü ve üretim kapasitesini uluslararası pazarlara taşıması açısından önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Raylı sistemlerde ihracat atağı

TÜRASAŞ, yerli ve milli teknolojilerle üretilen raylı sistem araçlarını dünyanın farklı coğrafyalarına ulaştırmaya devam edeceklerini belirterek, Türkiye'nin bu alandaki ihracat hedeflerine katkı sağlamayı sürdüreceklerini bildirdi.

TÜRASAŞ, DE 10000, Tanzanya, Yerli ve Milli, Lokomotif, Raylı Sistemler, TÜBİTAK, Eskişehir, İhracat, Teknoloji

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555