Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Trafikte Yeni Dönem! Aday Sürücüler ve Alkollü Araç Kullanımına Yeni Kurallar Geliyor!

Trafikte Yeni Dönem! Aday Sürücüler ve Alkollü Araç Kullanımına Yeni Kurallar Geliyor!


geliyor



Haber Merkezi

Aday Sürücüler ve Alkollü Araç Kullanımına Yeni Kurallar Geliyor.. AK Parti milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulan 30 maddelik kanun teklifiyle trafik kurallarında önemli değişiklikler öngörülüyor.

Trafikte Yeni Dönem! Aday Sürücüler ve Alkollü Araç Kullanımına Yeni Kurallar Geliyor!

Teklifte aday sürücülere yönelik yeni uygulamalar, alkollü araç kullanımına ilişkin düzenlemeler ve PTT'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik maddeler yer alıyor.

Meclis'e sunulan düzenleme, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ve trafik cezalarını artıran değişikliklerin ardından yeni kuralları da gündeme taşıdı.

Aday Sürücülük Sistemi Yeniden Geliyor

Kanun teklifine göre, ilk kez sürücü belgesi alanlar ile ehliyeti herhangi bir nedenle iptal edilip yeniden almaya hak kazanan kişiler, ehliyetlerini aldıktan sonra iki yıl süreyle "aday sürücü" statüsünde olacak.

Daha önce yürürlüğe giren ancak Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen düzenleme, yeni teklifle yeniden Meclis'in gündemine taşındı.

Drift ve Makas Atan Aday Sürücünün Ehliyeti İptal Edilecek

Teklifte aday sürücülere yönelik yaptırımlar da ağırlaştırılıyor.

İki yıllık aday sürücülük süresi içinde drift yapmak veya trafikte makas atmak gibi asli kusur sayılan ihlalleri gerçekleştiren aday sürücülerin ehliyetleri süresiz olarak iptal edilecek.

Alkollü Araç Kullanımında Yeni Sınır

Kanun teklifinde alkollü araç kullanımına ilişkin de önemli bir değişiklik yer alıyor.

Mevcut uygulamada otomobil sürücülerinde yasal alkol sınırı 0,50 promil olarak uygulanırken, ticari ve kamu hizmeti veren araç sürücüleri için daha düşük sınırlar geçerliydi.

Yeni düzenlemenin yasalaşması halinde araç türüne bakılmaksızın 0,20 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen tüm sürücülerin ehliyetine el konulacak.

PTT İçin de Düzenleme Var

Teklif yalnızca trafik düzenlemelerini kapsamıyor. Kanun teklifinde PTT'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik maddeler de bulunuyor.

Buna göre personele hak kaybı yaşanmadan idari hizmet sözleşmesi teklif edilecek. Bu teklifi kabul etmeyen personel ise devlet personel havuzuna aktarılacak.

Öte yandan teklifte en düşük emekli aylığının 23 bin 552 liraya yükseltilmesine yönelik düzenleme de yer alıyor.

Kanun teklifi, önümüzdeki günlerde TBMM komisyonlarında görüşüldükten sonra Genel Kurul'un gündemine gelecek.

Trafik Düzenlemesi, TBMM, Ehliyet, Trafik Kanunu

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555