
Sivas’ta Gizemini Koruyan Devasa Mağara Turizme Kazandırılmayı Bekliyor.. Sivas’ın İmranlı ilçesine bağlı Demirtaş köyünde bulunan devasa mağara, doğal oluşumu, büyüklüğü ve gizemli yapısıyla dikkat çekiyor.
Sivas’ta Gizemini Koruyan Devasa Mağara Turizme Kazandırılmayı Bekliyor!
Yıllardır köylüler tarafından bilinen mağaranın yaklaşık 400 metre uzunluğa ve 47 metre genişliğe sahip olduğu belirtilirken, bölgenin turizmine kazandırılması isteniyor.
Demirtaş köyünde bulunan mağara, içerisindeki doğal oluşumlar ve uzanan bölümleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Geçmişten günümüze varlığını koruyan mağara hakkında çeşitli anlatılar bulunurken, yapının henüz tüm yönleriyle bilimsel olarak araştırılmamış olması merakı daha da artırıyor.
Köy sakinlerinden Şenol Akbulut, mağaranın yer altı ve yağmur sularının kireç taşlarını zaman içerisinde aşındırması sonucu meydana geldiğini ifade etti. Mağaranın önemli büyüklüğe sahip olduğunu belirten Akbulut, “Köyümüzün mağarası yıllar önce yer altı ve yağmur sularının kireç taşlarını aşındırmasıyla oluşan doğal bir yapıdır. Şu an yaklaşık 400 metre uzunluğu, 47 metre genişliği mevcut” dedi.
Mağara içerisinde aşınma sonucu oluşan taşların halen görülebildiğini belirten Akbulut, doğal yapının bilimsel araştırmalar açısından da önemli bir potansiyel taşıdığına dikkat çekti.
Akbulut, “Aşınan taşlar halen duruyor. Bilimsel araştırmalar ve bölgemizin turizmine önemli katkılar sağlayacak bir potansiyele sahip” ifadelerini kullandı.
Doğal yapısı ve büyüklüğüyle dikkat çeken mağaranın uzmanlar tarafından kapsamlı şekilde incelenmesi ve gerekli çalışmaların yapılmasının ardından turizme kazandırılmasının İmranlı ve Sivas için yeni bir değer oluşturabileceği değerlendiriliyor.
Sivas, İmranlı, Demirtaş Köyü, Mağara
Sivas'ın İmranlı ilçesinde bir köyde bulunan mağara, doğal yapısı ve gizemli görüntüsüyle köylülerin ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Mağara, yıllardır gizemini korumaya devam ediyor. #sivas #sondakika pic.twitter.com/yG5gl0ofTt
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) August 20, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




