
Rukiye Toy’dan Ankara Ve Sivas Arasında Yoğun Mesai... AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki yasama faaliyetlerini Sivas’taki saha çalışmalarıyla birlikte sürdürüyor.
Rukiye Toy’dan Ankara Ve Sivas Arasında Yoğun Mesai!
Genel Kurul ve komisyon çalışmalarındaki performansıyla öne çıkan Toy, aynı zamanda kentte gerçekleştirdiği ziyaretlerle vatandaşların talep ve beklentilerini yakından takip ediyor.
Milletvekilliği döneminde 51 kanunda imzası bulunan Rukiye Toy, Milli Parklar Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un da ilk imzacıları arasında yer aldı.
TBMM’de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu çalışmalarında aktif görev üstlenen Toy, eğitimden tarıma kadar Sivas’ı da yakından ilgilendiren birçok başlıkta yasama faaliyetlerine katkı sağlıyor.
Toy, toplumsal hassasiyet taşıyan konularda oluşturulan Meclis araştırma komisyonlarında da sorumluluk üstleniyor. Suça sürüklenen çocuklara ilişkin araştırmalar ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesine yönelik çalışmalarda görev alan Toy, bu alanlardaki çözüm arayışlarına katkı sunuyor.
Meclis çalışmalarındaki söz alma rakamları da Toy’un yoğun mesaisini ortaya koyuyor. Genel Kurul’da 71, komisyonlarda ise 57 kez söz alan Rukiye Toy, toplam 128 konuşmayla eğitim, tarım, çocuk hakları, kadın hakları ve sosyal politikalar başta olmak üzere birçok konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Ankara’daki yasama çalışmalarının yanı sıra Sivas’taki programlarını da sürdüren Toy; kent merkezi ve ilçelerde esnaf, vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geliyor. Eğitim ve altyapı yatırımlarından sosyal desteklere kadar Sivas’ın ihtiyaçlarını sahada takip ederek ilgili kurumlarla temaslarını sürdürüyor.
Açılışlardan yatırım incelemelerine, vatandaş ziyaretlerinden düğün ve taziye programlarına kadar farklı etkinliklerde yer alan Toy, Ankara ile Sivas arasında yoğun bir çalışma temposu yürütüyor.
“Ankara’da Meclis kürsüsünden milletimizin haklarını savunurken, kalbimiz ve zihnimiz hep Sivas’ın sokaklarında, hemşehrilerimizin yanındadır” anlayışıyla hareket eden Rukiye Toy, Sivas’ın talep ve yatırımlarının Ankara’da takipçisi olmayı sürdürürken TBMM’deki yasama çalışmalarına da devam ediyor.
Rukiye Toy, Sivas, TBMM, AK Parti
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




