
Motorin indirimi iptal edildi.. Araç sahiplerinin beklediği akaryakıt indirimi, Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler nedeniyle iptal edildi.
Motorin indirimi iptal edildi!
Küresel petrol fiyatlarında yaşanan ani yükseliş, motorine yapılması planlanan büyük indirimin rafa kaldırılmasına neden oldu.
Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, motorinin litre fiyatında yaklaşık 8 liralık indirim yapılması bekleniyordu. Ancak Hürmüz Boğazı’nda hafta sonu yaşanan gelişmeler ve artan gerilim, petrol fiyatlarını yeniden yukarı çekti. Bu nedenle söz konusu indirimin uygulanmayacağı belirtildi.
Petrol fiyatları yeniden tırmandı
ABD ile İran arasında artan gerilim ve Hürmüz Boğazı’ndaki hareketlilik, küresel piyasalarda sert dalgalanmalara yol açtı. İran’ın boğazı yeniden kapattığını duyurmasının ardından Brent petrol fiyatı yüzde 6’ya yakın artışla 95 dolar seviyesinin üzerine çıktı. ABD ham petrolü (WTI) ise 89 dolar bandına yükseldi.
Zamlar sürücünün üzerinde kaldı
İndirimin iptal edilmesiyle birlikte son dönemde akaryakıta gelen zamlar da geçerliliğini korudu. 28 Şubat 2026’dan bu yana yaşanan süreçte motorin fiyatlarında yaklaşık 11-12 liralık artış yaşandığı belirtiliyor.
Güncel fiyatlara bakıldığında motorin litre fiyatının İstanbul’da 71 lira, Ankara’da ise 72 lira seviyelerine kadar yükseldiği görülüyor. Benzin fiyatları da benzer şekilde artış gösterdi.
Uzmanlar, küresel gelişmelerin akaryakıt fiyatları üzerindeki etkisinin devam edebileceğini belirterek, piyasadaki dalgalanmanın önümüzdeki günlerde de sürebileceğine dikkat çekiyor.
akaryakıt, motorin, petrol fiyatları, zam, ekonomi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




