İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener TV 100’de yayınlanan Az Önce Konuştum Programına konuk oldu. Kendisine yöneltilen “Altılı Masada HDP var mı?” sorusuna çok net yanıt verdi: “O masada HDP yok, HDP olursa biz olmayız!”
Meral Akşener “HDP Olursa Biz Olmayız!”
Meral Akşener “O masada HDP yok. O masada HDP ‘varım’ demiyor zaten. Ama ben sayın Erdoğan ve arkadaşlarını bu goygoya kapılan herkesi o insanları incitmek konusunda dikkate davet ediyorum.
Güneydoğu’da yaşayan Kürt vatandaşlarımızın PKK’nın yanında yer almadıklarını biliyoruz. Onlar eğer devletin yanında yer almasalardı, korucular kimden kardeşim? Devletin yanında yer almamış olsalardı ne olacaktı?
O insanlar orada sapa sağlam bu devletin yanında durduğu için biz bugün bazı şeyleri rahat rahat konuşuyoruz. Elbette terör örgütünün Allah belasını versin. Sonuna kadar mücadele edilmeli ama bu ikisi arasındaki o ayrımı çok net yapmak lazım.
At izi it izine bu ülkede karıştı. Alt tarafı bir siyaset için yazıktır, günahtır. Yani o masada HDP falan yok.” dedi.
Bunun üzerine sorulan ‘HDP olsa siz olur musunuz?’ sorusuna ‘En başından beri söylüyorum HDP olursa biz olmayız, İYİ Parti’ye göre HDP terör örgütü PKK’yla arasına mesafe koyamamıştır, yan yana gelmemiz mümkün değildir.‘ şeklinde net yanıt verdi.
Büyük Sivas Haber