

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, "Maydonoz Döner" adlı firmanın örgütle finansal ilişkileri mercek altına alındı.
'Maydonoz Döner' firmasına FETÖ operasyonu! 60 şüpheli gözaltında!
Firmanın, FETÖ bağlantılı birçok kişiye mali destek sağladığı iddiaları üzerine başlatılan operasyonlarda 60 şüpheli gözaltına alındı.
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket yetkililerinin hem kendi hesapları hem de şirket hesapları üzerinden FETÖ ile iltisaklı, KHK ile ihraç edilmiş asker, öğretmen ve kamu görevlilerine “bağış, kar payı, hisse bedeli, elden alınan borç” gibi açıklamalarla para transferi gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Gayri resmi ortaklıklarla istihdam sağlamışlar
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarının incelenmesiyle, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 74 şubeden 29’unun resmi ortaklık bilgisi ve SGK kaydı bulunmadığı, ayrıca geçmişte FETÖ soruşturmasından geçmiş kişilere gayri resmi ortaklık verilerek istihdam sağlandığı ortaya çıktı.
8 ilde eş zamanlı operasyon
Soruşturma kapsamında 63 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli Aydın, Balıkesir, Denizli, Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve İzmir’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 60 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yurt dışında olduğu belirlenen 3 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmaları sürdürülüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü kapsamlı soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği öğrenildi.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler