
Mansur Yavaş Yeniden Tarihi Kentler Birliği Başkanı Seçildi.. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği’nde yapılan seçimde yeniden başkanlığa seçildi.
Mansur Yavaş Yeniden Tarihi Kentler Birliği Başkanı Seçildi!
Tek aday olarak seçime giren Yavaş, yeni dönemde de birlik başkanlığı görevini sürdürecek.
Tarihi Kentler Birliği’nin yeni dönem çalışmalarının ele alındığı Birlik Meclisi Olağan Toplantısı’nın ikinci gününde başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, meclis divanı ve encümen üyeleri de belirlendi.
Seçim öncesinde AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile uzlaşı sağlanması sonucu Mansur Yavaş’ın tek aday olarak seçime girdiği belirtildi.
Yavaş, toplantıda yaptığı konuşmada Tarihi Kentler Birliği’nin siyaset üstü bir yapı olduğunu vurgulayarak, kültürel mirasın tüm Türkiye’nin ortak emaneti olduğunu söyledi. Yavaş, “Bu mirasa sahip çıkmak, hangi şehirden ve hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.
Birlikte görev yaptıkları süre boyunca belediyeler arasındaki dayanışmayı artırmaya çalıştıklarını ifade eden Yavaş, yeni dönemde de ortak akıl, dayanışma ve iş birliğiyle hareket edeceklerini belirtti.
Yavaş, seçim sürecinde farklı siyasi partilerin uzlaşıyla ortak listeler oluşturduğunu ifade ederek, bu yaklaşımın Tarihi Kentler Birliği’nin siyaset üstü kimliğini güçlendireceğini söyledi.
AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da yaptığı konuşmada, Tarihi Kentler Birliği’nin parti ayrımı gözetmeden belediyeleri bir araya getiren önemli bir yapı olduğunu belirtti. Büyükkılıç, “Didişmeden yol almalıyız. Birbirimize sahip çıkmalıyız. Tarihimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca birliğin 2025 yılı faaliyet raporu, bütçe komisyon raporu, proje destekleri ve yurt dışı teknik inceleme programı hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.
Mansur Yavaş’ın yeniden başkan seçilmesiyle birlikte Tarihi Kentler Birliği’nin yeni dönemde kültürel mirasın korunması, tarihi dokuların geleceğe taşınması ve yerel yönetimler arasında iş birliğinin güçlendirilmesi yönündeki çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Memduh Büyükkılıç, yerel yönetimler
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




