
Katlanabilir iPhone Duo Üretiminde Kriz.. Apple’ın ilk katlanabilir telefon modeli olarak piyasaya sürülmesi beklenen iPhone Duo’nun üretim sürecinde yaşanan verimlilik sorunları nedeniyle ilk etapta sınırlı sayıda satışa sunulacağı öne sürüldü.
Katlanabilir iPhone Duo Üretiminde Kriz!
İddiaya göre Apple’ın tedarikçilerinden Foxconn’un montaj tesislerinde üretim verimliliği yaklaşık yüzde 60 seviyesinde kaldı. Bu nedenle iPhone Duo’nun ilk üretim partisinin planlanandan daha düşük sayıda olabileceği belirtiliyor.
Üretimdeki sorunun teknik bir arızadan ziyade Apple’ın ilk kez katlanabilir ekranlı bir telefon üretmesinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Montaj hatlarının istenilen seviyede çalışabilmesi için ekipmanların, üretim süreçlerinin ve teknik parametrelerin sürekli olarak yeniden ayarlanması gerektiği aktarılıyor.
Apple’ın kalite standartları doğrultusunda üretim verimliliğinin istenilen seviyeye ulaşmasının bir yılı bulabileceği iddia edilirken, şirketin seri üretimi hızlandırmak amacıyla nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.
Tedarik zincirindeki üretim sıkıntılarına rağmen iPhone Duo için ön siparişlerin 16 Ekim’de, genel satışların ise 23 Ekim’de başlamasının planlandığı öne sürülüyor. Üretimin sınırlı kalması halinde özellikle ilk satış döneminde cihazın bulunabilirliğinde sıkıntılar yaşanabileceği değerlendiriliyor.
Apple, iPhone Duo, katlanabilir telefon, teknoloji
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





