

İstanbul bugün bir kez daha deprem gerçeğiyle yüzleşti. Marmara Denizi’nde, Silivri açıklarında 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
İstanbul'da hissedilen deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, sarsıntı saat 14.24’te kaydedildi. Depremin merkez üssü Silivri açıkları olarak belirlenirken, yerin 8.85 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Geçtiğimiz günlerde Bursa Gemlik'te yaşanan art arda depremlerin ardından, bugün İstanbul’da hissedilen bu sarsıntı vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu.
Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası, birçok vatandaşın cep telefonlarına erken uyarı bildirimleri ulaştı. Yetkililerden şu ana kadar olumsuz bir ihbar yapılmadı.
Depremin ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, yaşadıkları sarsıntıyı paylaştı. Uzmanlar ise Marmara bölgesinde benzer büyüklükte depremlerin zaman zaman yaşanabileceğine dikkat çekerek vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler