Reklam
Reklam


  • ANASAYFA
  • GENEL
  • TÜRASAŞ Sivas’ta Yeşil Enerji Dönemi Başlıyor!

TÜRASAŞ Sivas’ta Yeşil Enerji Dönemi Başlıyor!



türasaş
Haber Merkezi

TÜRASAŞ Sivas’ta Yeşil Enerji Dönemi Başlıyor.. Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii AŞ (TÜRASAŞ), Sivas’taki Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinde sona yaklaştı. Yıllık 4,5 milyon kilovatsaat elektrik üretmesi planlanan santral, tamamlandığında fabrikanın tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak. Böylece Sivas’ta üretilen vagonların üretim süreçlerinde yenilenebilir enerji kullanılacak.

TÜRASAŞ Sivas’ta Yeşil Enerji Dönemi Başlıyor!

Sivas’ın sanayi ve demir yolu üretimindeki önemli kuruluşlarından TÜRASAŞ, çevre dostu üretim hedefleri doğrultusunda enerji yatırımlarını sürdürüyor.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TÜRASAŞ tarafından Sivas Bölge Müdürlüğü yerleşkesinde yürütülen Güneş Enerjisi Santrali kurulum çalışmalarında son aşamaya gelindiği duyuruldu.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte yıllık 4,5 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilmesi hedefleniyor. Bu miktar, yaklaşık 1.000 hanenin yıllık elektrik tüketimine karşılık geliyor.

Santralin devreye alınmasıyla TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğünün üretim tesislerinde ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin tamamının güneşten karşılanması planlanıyor.

Özellikle yük vagonu üretimi ve bakım-onarım faaliyetlerinin yürütüldüğü Sivas tesislerinde yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte enerji maliyetlerinin azaltılması ve karbon salımının düşürülmesi amaçlanıyor.

Güneş enerjisi yatırımı sayesinde TÜRASAŞ'ın hem çevre dostu üretim kapasitesinin güçlendirilmesi hem de enerji alanında sürdürülebilir bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

Türkiye'nin demir yolu sanayisinde önemli bir yere sahip olan Sivas'ta hayata geçirilen proje, sanayi tesislerinde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması açısından da dikkat çekiyor.

TÜRASAŞ tarafından yapılan duyuruda, “Vagonlarımız yeşil enerji ile üretilecek” mesajına yer verilerek Sivas GES projesindeki kurulum çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği vurgulandı.

Santralin hizmete alınmasıyla birlikte Sivas'taki vagon üretiminde yeni bir dönemin başlaması bekleniyor.

Sivas, TÜRASAŞ, Güneş Enerjisi, Yeşil Enerji

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Dilara Çakmak GöçmenEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

buyuksivas.com'a Reklam Verin!
Reklam İçin Arayın: 0544 433 1 555

Büyük Sivas WhatsApp Kanal

Büyük Sivas WhatsApp Grup1

Büyük Sivas WhatsApp Grup2

Büyük Sivas Telegram