Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • Bakan Gürlek: 44 Orman Yangını Soruşturmasında 6 Şüpheli Tutuklandı!

Bakan Gürlek: 44 Orman Yangını Soruşturmasında 6 Şüpheli Tutuklandı!

soruştuna



Haber Merkezi

44 Orman Yangını Soruşturmasında 6 Şüpheli Tutuklandı.. Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin yürütülen adli soruşturmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Gürlek: 44 Orman Yangını Soruşturmasında 6 Şüpheli Tutuklandı!

Gürlek, 16 ilde çıkan 44 orman yangınıyla ilgili 29 şüphelinin tespit edildiğini, bunlardan 6'sının tutuklandığını açıkladı.

Yaz aylarında etkisini artıran sıcak hava ve rüzgar nedeniyle çok sayıda orman yangını yaşanırken, yangınların çıkış nedenlerine ilişkin adli süreçler de devam ediyor.

44 yangınla ilgili soruşturma yürütülüyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran 2026 tarihinden bu yana 16 ilde meydana gelen 44 orman yangınıyla ilgili Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Gürlek, soruşturmalar kapsamında 29 şüphelinin tespit edildiğini, 6 şüphelinin tutuklandığını, 9 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 6 şüphelinin ise gözaltında bulunduğunu ifade etti.

"Yeşil Vatan için de aynı hassasiyeti taşıyoruz"

Orman yangınlarına ilişkin soruşturmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Gürlek, vatandaşların can ve mal güvenliği kadar ormanların korunmasına da önem verdiklerini belirtti.

Gürlek, "Faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik hassasiyetimiz yalnızca vatandaşlarımızın canına, malına ve huzuruna karşı işlenen suçlarla sınırlı değildir. Aynı hassasiyeti ormanlarımız, doğal varlıklarımız ve Yeşil Vatan'ımız için de taşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Deliller tek tek inceleniyor

Yangınların çıkış nedenlerinin belirlenmesi amacıyla olay yeri inceleme bulguları, kamera kayıtları, iletişim verileri, tanık ifadeleri ve bilirkişi raporlarının ayrıntılı şekilde değerlendirildiğini belirten Gürlek, kusur ve sorumluluk zincirinin tüm yönleriyle araştırıldığını kaydetti.

"Hiçbir yangın faili meçhul kalmayacak"

Bakan Gürlek, orman yangınlarına kasten veya ihmal sonucu neden olan kişilerin adalet önünde hesap vereceğini vurgulayarak, "Suç şüphesi bulunan hiçbir orman yangını faili meçhul bırakılmayacaktır. Ormanlarımızı kasten yakanlar da tedbirsizlik veya ihmalleriyle yangına sebebiyet verenler de yaptıklarının karşılığını hukuk önünde verecektir." dedi.

Gürlek, başsavcılıklar ile kolluk birimleri arasındaki koordinasyonun kararlılıkla sürdürüleceğini ve yangınlara neden olanların tespit edilerek gerekli yasal işlemlerin uygulanacağını ifade etti.

Akın Gürlek, Orman Yangını, Adalet Bakanlığı, Yeşil Vatan, Soruşturma

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555