Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • ABD Başkanı Trump’tan İran’a Sert Mesaj “Barış Anlaşması Olacak”

ABD Başkanı Trump’tan İran’a Sert Mesaj “Barış Anlaşması Olacak”

ola
Haber Merkezi

Barış Anlaşması Olacak.. ABD Başkanı Donald Trump, İran ile Hürmüz Boğazı üzerinden yaşanan gerilime ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Trump’tan İran’a Sert Mesaj “Barış Anlaşması Olacak”

Trump, devam eden krize rağmen İran ile bir barış anlaşmasının sağlanacağını ifade ederken, aksi bir durumda sert adımlar atılacağı uyarısında bulundu.

ABD basınına konuşan Trump, İran’ın ateşkesi ihlal ettiğini öne sürerek buna rağmen müzakere kapısının açık olduğunu söyledi. Amerikan heyetinin görüşmeler için Pakistan’a hareket ettiğini açıklayan Trump, “Çok adil ve makul bir teklif sunuyoruz. Umarım kabul ederler” dedi.

Trump, İran’ın anlaşmayı kabul etmemesi halinde ise ülkenin enerji altyapısının hedef alınabileceğini belirterek, “Eğer bu anlaşmayı kabul etmezlerse İran’daki elektrik santralleri ve köprüler hedef alınabilir” ifadelerini kullandı.

Fox News’e yaptığı açıklamada ise daha sert ifadeler kullanan Trump, “İran bu anlaşmayı imzalamazsa sonuçları ağır olur” şeklinde konuştu.

Hürmüz Boğazı’nda Gerilim Tırmanıyor

ABD’nin bölgedeki ablukasının sürdüğü süreçte İran Devrim Muhafızları da dikkat çeken açıklamalar yaptı. İran tarafı, ABD’nin İran gemilerine yönelik uygulamalarının devam etmesi halinde Hürmüz Boğazı’nın kapalı kalacağını duyurdu.

Devrim Muhafızları, ABD donanmasının olası bir müdahalesine karşı sert yanıt verileceğini belirtirken, yapılan uyarıları dikkate almayan gemilerin hedef alınabileceğini açıkladı.

İranlı yetkililer ayrıca ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarının geçerliliği olmadığını savunarak, gemi sahiplerinin İran’ın resmi açıklamalarını dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Müzakere Mesajları ve Karşılıklı Açıklamalar

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD ile yürütülen temaslarda ilerleme kaydedildiğini ancak taraflar arasında hâlâ mesafe bulunduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise Trump’ın açıklamalarına tepki göstererek, İran’ın nükleer haklarının engellenemeyeceğini belirtti.

Öte yandan İran basını, Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye çalışan iki tankerin uyarı sonrası geri döndüğünü duyurdu. Ayrıca İran’ın kuzeybatısında casusluk iddiasıyla bazı kişilerin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

ABD ile İran arasındaki gerilim sürerken, bölgede yaşanan gelişmelerin küresel enerji piyasaları ve güvenlik dengeleri açısından yakından takip edildiği ifade ediliyor.

abd, iran, hürmüz boğazı, trump, son dakika

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555