

CHP’liler ile YENİ Parti’liler Tartıştı.. İstanbul Maltepe’de düzenlenen 6. Sivas Kültür Günleri’nde siyasi gerginlik yaşandı. Sivas Konfederasyonu Başkanı Metin Yarım’ın kürsü konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel’in adını anmaması ve YENİ Parti İl Başkanı Özgür Çelik’e yönelik övgü dolu ifadeler kullanması üzerine katılımcılar arasında sözlü tartışma çıktı.
Sivas Kültür Günleri’nde Siyasi Gerginlik! CHP’liler ile YENİ Parti’liler Tartıştı!
İstanbul’da yaşayan Sivaslıları bir araya getirmek, kentin kültürel değerlerini tanıtmak ve hemşehrilik bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen 6. Sivas Kültür Günleri, bu kez yaşanan siyasi tartışmayla gündeme geldi.
Maltepe Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen organizasyonda, Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Başkanı Metin Yarım’ın yaptığı konuşma sırasında gerginlik yaşandığı öne sürüldü.
İddiaya göre Yarım, kürsü konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel’in ismini anmazken, YENİ Parti İl Başkanı Özgür Çelik hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.
Bu durum, etkinlik alanında bulunan bazı katılımcıların tepkisine neden oldu. CHP’liler ile YENİ Parti’liler arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyüdü.
Sivas’ın kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte yaşanan siyasi gerginlik, organizasyona katılan vatandaşlar arasında da dikkat çekti.
Tartışmanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nuri Aslan, CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel ve beraberindeki çok sayıda kişinin etkinlik alanından ayrıldığı öğrenildi.
Sivas’ın yöresel lezzetlerinin, geleneklerinin ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen organizasyonda yaşanan olay, etkinliğin önüne geçen gelişmelerden biri oldu.
İstanbul’daki Sivaslıları buluşturan ve hemşehrilik dayanışmasını güçlendirmeyi amaçlayan 6. Sivas Kültür Günleri’nde yaşanan tartışmanın ardından gözler organizasyon yetkililerinden yapılabilecek açıklamalara çevrildi.
Sivas, Sivas Kültür Günleri, Maltepe, Siyasi Gerginlik
Maltepe'de düzenlenen 6'ncı Sivas Kültür Günleri'nde yapılan kürsü konuşmasında, CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel'in adının anılmaması ve YENİ Parti İl Başkanı Özgür Çelik'e yönelik övgüler tepkiye neden oldu. #sivas #sondakika https://t.co/KMz6lX5ZRF
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) October 31, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





