

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Eskişehir’de düzenlenen 4’üncü Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında, ülke gündemindeki tartışmalara tepki göstererek Cumhuriyet ve birlik vurgusu yaptı.
Cumhuriyeti yıktırmayacağız! Bu milleti böldürtmeyeceğiz!
Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye çok sayıda partili ve yöneticinin yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de katıldı.
Dervişoğlu, Abdullah Öcalan’ın TBMM’ye getirilip dinlenmesi, olası siyasi affa ilişkin tartışmalar ve örgütle yapılabilecek pazarlık iddialarına tepki göstererek, “Cumhuriyeti yıktırtmayacağız. Bu büyük milleti böldürtmeyeceğiz. Kardeşliğimize zarar verdirip, diriltmeyeceğiz. Bu meseleler tartışılsın istiyorlar. Hiç boş yere tartışmayın. Eğer gücünüz yetiyorsa yaşama geçirin” dedi. Dervişoğlu, sözlerini sürdürerek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne Abdullah Öcalan’ı getirtip konuşturacağını zanneden varsa, Uzun Çarşı boydan boya gelsinler, öyle konuşsunlar” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında hükümet politikalarını da eleştiren Dervişoğlu, savunma alımlarına dikkat çekerek Almanya’nın benzer uçakları Türkiye’den çok daha ucuza aldığı iddiasına yer verdi. Dervişoğlu, “İngiltere’den aldığımız 20 uçağın, Almanya’nın aldığı 20 uçaktan çok daha pahalı alındığı, aradaki farkın halkın omzuna binen yükü artırdığı” eleştirisini dile getirdi ve bu harcamaların asgari ücret artışını zorlaştırdığına dikkat çekti.
Ayrıca Eskişehir’in Beylikova bölgesindeki nadir toprak elementleri tartışmalarına da değinen Dervişoğlu, “Eskişehir’in nadir elementleri, Eskişehir’le birlikte Türk milletine emanettir; tek kişinin kararıyla yabancılara satılmasına rıza göstermeyiz” uyarısında bulundu.
Kongrede tek listeyle gidilen seçimde mevcut il başkanı Serdar Ulucan yeniden göreve seçildi. Programda Dervişoğlu’nun konuşmasının ardından parti gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





