Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GÜNCEL
  • PKK’nın Süleymaniye’deki silah bırakma töreninin sponsoru bakım kim çıktı?

PKK’nın Süleymaniye’deki silah bırakma töreninin sponsoru bakım kim çıktı?

blank
çıktısa
blank
Haber Merkezi

Geçtiğimiz cuma günü Süleymaniye kırsalında gerçekleştirilen ve PKK'lı 30 kişinin silah bırakmasıyla sonuçlanan tarihi törene ilişkin çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

PKK'nın Süleymaniye'deki silah bırakma töreninin sponsoru bakım kim çıktı?

DEM Parti tarafından organize edilen törene Türkiye'den yaklaşık 150 kişi katılırken, konaklama ve organizasyon masraflarının Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani tarafından karşılandığı öğrenildi.

4 otobüs dolusu davetli Irak’a taşındı

Baro başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Barış Anneleri, milletvekilleri ve gazetecilerden oluşan davetliler dört otobüsle Irak topraklarına götürüldü. Süleymaniye kırsalındaki tören alanına taşınan katılımcıların tüm ulaşım, konaklama ve yemek giderlerinin IKBY tarafından karşılandığı bildirildi.

DEM Parti teşekkür ziyareti gerçekleştirdi

Medyascope’un haberine göre, tören sonrası DEM Parti heyeti, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’ye bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’nın yanı sıra Leyla Zana, Ahmet Türk, DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Çiğdem Kılıç Uçar ile milletvekilleri Ayşegül Doğan, Sırrı Sakık, Berdan Öztürk, Mehmet Kamaç, Meral Danış Beştaş ve Serhat Eren katıldı.

Heyet, Barzani’ye törene verdiği destek ve “barış sürecine sunduğu katkı” nedeniyle teşekkür etti. Tören ve sonrası yapılan ziyaret, Türkiye’de siyasi gündemde yankı uyandırdı.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555