

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Avusturya Başbakanı Stocker arasında kritik telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Avusturya arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel krizler ve küresel gelişmeler ele alındı.
İki ülke arasındaki ticaret ve yatırımlarda önemli bir potansiyelin bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu potansiyelin daha etkin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, karşılıklı iş birliğinin derinleştirilmesi amacıyla yeni adımlar atılacağını ifade etti.
Bölgesel krizlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, Türkiye’nin küresel barış için yürüttüğü çabaların sürdüğünü kaydetti. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kalıcı barışa ulaşılması için ortaya çıkan fırsatların değerlendirilmesinin önemine değindi.
Gazze’de yaşanan insani krizin felaket boyutuna ulaştığını belirten Erdoğan, bölgeye acil insani yardım ulaştırılmasının öncelik taşıdığını vurguladı.
Suriye meselesine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel istikrarın sağlanması için aktif rol oynamaya devam ettiğini belirtti. Erdoğan, Suriyeli mültecilerin geri dönüşlerinin sağlanmasının, ancak sosyal ve ekonomik refahın artırılmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

