Reklam
Reklam
blank

blank

Fetö Mağdurlarına Geri Dönüş Yolu

blank
feto
blank
Haber Merkezi

Son günlerde sıkça gündeme gelen “Kurunun yanında yaş da yanıyor” tartışmasını bitirmek için hükümet kolları sıvadı. Hazırlanan yeni çalışma ile kamudan atılan on binlerce kişiye yargı yolu ile dönüş imkanı sağlanacak.

Hükümet, OHAL kapsamında çıkarılmış olan Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) kapsamında kamudan tasfiye edilen on binlere, yargı yolunu açmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre yeni çıkarılacak olan bir kararname ile on binlerce kişiye “Yargıya başvur, aklanırsan dön” denilmiş olacak.

Bu kapsamda da daha önce Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Habertürk Televizyonu canlı yayınında, “Göreve iade için KHK geliyor. Öte yandan FETÖ mensuplarının ihracı var. FETÖ üyesi olmayanların sayısı çok düşük. Mağduriyet söz konusu değil, hatalar olabilir, onları düzeltiyoruz. OHAL biterken bir yetki vereceğiz idareye. Bu kapsamda hata tespit edilirse, düzenleme yıllar sonra da yapılabilecek” ifadelerine yer vermişti.

Yapılacak olan bu düzenlemeyle ise iki önemli amacın olduğu belirtiliyor.

Hükümet, OHAL sürecinde KHK ile atılmış olan adımlar neticesinde Avrupa Birliği (AB) ile bir gerilim yaşadığı, bu yapılacak olan düzenlemeyle AB ile yaşanan gerilimin de asgari seviyeye ineceği iddia ediliyor.

Bir diğer yandan ise KHK kapsamında hakkında işlem yapılan eski kamu personeli ve bazı müteahhitler, iç hukuk yolları kapalı olduğundan dolayı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmaya hazırlanıyor. Yeni çıkarılması planlanan bu uygulama ile iç hukuk yolları işletilecek, AİHM’e olan başvuruları engelleyerek yaşanabilecek olumsuzlukları önü kesilmiş olacak belirtiliyor.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555