DOLAR 33,0447 % 0.18
EURO 35,9170 % 0.14
STERLIN 42,5806 % 0.11
FRANG 37,4147 % -0.05
ALTIN 2.522,22 % 0,58
BITCOIN 67.310,01 5.064

Olmaz olamaz denilen ne varsa Sivas’ta bir bir oluyor…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Olmaz olamaz denilen ne varsa Sivas’ta bir bir oluyor…

14 Mayıs 2023’te yapılan milletvekilliği seçimlerinin ardından Sivas milletvekili seçilen AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler ile Sivas’ta değişim başladı.

Olmaz olamaz denilen ne varsa Sivas’ta bir bir oluyor…

Metal yorgunluğu yaşayan çok sayıda kurumda, müdür değişiklikleri seçimlerin hemen ardından bir bir gerçekleşti. Kalan kurumlarda da işini düzgün yapmayan kurum müdürleri önümüzdeki günlerde yenileri ile değiştirilecek…

Yerel seçim sürecine girilmesiyle beraber ise Güler, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi’nde de bir takım kriterlere dayalı olarak Başkan Hilmi Bilgin ve İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi‘den bu kriterlere uygun isimlerle meclis listelerini dizayn etmesini istedi.

Yeni dönemde İl Genel Meclis Başkanı olmasını istediği Mehmet Şarkışla dışındaki isimleri Başkan Bilgin ve Başkan Tanrıverdi’den alan Güler, Sivas Milletvekilleri ve kademe başkanlarının da bu kriterlere uygun sunduğu isimlere olur verdi.

BELEDİYEDE DEĞİŞİM YÜZDE 80, İL GENEL MECLİSİNDE % 50

2019 yerel seçimlerinde Başkan Hilmi Bilgin’in belediye meclisinde yer alan M. Burak Kuruçay, Mustafa Yıldız, Ercan Yıldız, Sadettin Kartal ve Erkan Karasu‘dan oluşan 5 kişilik liste yeni dönemde de belediye meclis üyesi aday listesinde yer alırken, İl Genel Meclisinde ise Sivas merkez ilçe listesinde Cabir Duman, Kadir Çönger ve Abdulkadir Demirel olmak üzere 3 isim yeni dönemde tekrar aday gösterildi. Bu sonuçlara göre mevcut 26 belediye meclis üyesinden 5’i, 6 il genel meclis üyesinden ise 3’ü yeni dönem için listelerde şans buldu.

“KESİN!” OLUR DENİLEN İSİMLER KADRO DIŞI KALDI

Sivas Belediyesi’nin etkin isimlerinin başında gelen Ahmet Kuzu ve İl Genel Meclisi’nin en etkin isimlerinin başında gelen Hakan Akkaş Güler’in istediği kriterleri taşımadıkları için liste dışında kaldı.

Belediyede Kuzu ile birlikte başkan yardımcıları Kayhan Işık, Belediye Başkan aday adayı olan Turan Topgül ve geçtiğimiz ay Hilmi Bilgin tarafından görevden alınan Ahmet Duman yeni dönemde kadroda olmayacak olan isimler olarak belirlendi…

Yeni dönemde Özel Kalem Müdür V. Davut Irmak‘ı da değiştirecek olan Başkan Bilgin, Özbelsan da da yeni dönemde Ahmet Kuzu dışında başka bir ismi görev verecek.

İl Genel Meclisi’nde ise Burhanettin Kuru ve Ziya Şahin isimleri de yeni dönemde tekrar aday gösterilmeyen isimlerden…

MEVCUT AK PARTİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

MEVCUT AK PARTİ MERKEZ İL GENEL MECLİS ÜYELERİ

Nursen Beste Yıldız / Büyük Sivas Haber

YORUM YAP

İşte Bu 21 Şubat 2024 / 22:03 Yanıtla

Tebrikler. Değişimin Farkındayız. Abilerin abisi Abdullah abi Tşkler sana. Değişim şarttı. Taze kan her zaman iyidir. Durmak yok Hilmi Başkan İle yola devam. ( Temizlik İmandandır.)

Ayaz 21 Şubat 2024 / 18:54 Yanıtla

Reise acıyorum o adam gece gündüz demeden dünya ile uğraşıyor, bunlardan mirasını yiyenler.