


Sivas Valiliği himayesinde, Millî Eğitim Müdürlüğü ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Sivas Genç Girişimciler Kurulu iş birliğinde düzenlenen TEKNOFİKİR Proje Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi.
Teknofikir Proje Yarışmasında Genç Girişimcilere Ödül Yağmuru!
TSO Konferans Salonu'nda yapılan törene Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, STSO Başkanı Zeki Özdemir, TSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, TOBB Sivas Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mustafa Hazırbulan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yarışmaya toplam 230 proje başvurusu yapılırken, jüri değerlendirmesiyle 20 proje finale kaldı. Finalist öğrencilere proje yazımı, iş modeli, girişimcilik ve sunum teknikleri üzerine eğitimler verildi. Değerlendirme sonucunda ilk 5'e giren projelere ödülleri takdim edildi.
Birinciliği “Hem-stop” projesiyle Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinciliği “Mrtt” projesiyle Selçuk Anadolu Lisesi, üçüncülüğü ise “Nova” projesiyle Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve “Afet Sonrası Alan Tespiti ve Veri Toplama İçin Akıllı İHA” projesiyle Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi paylaştı. Beşinci sırada ise “Otonom Kurtarma ve Müdahale Dron” projesiyle yine Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yer aldı.
Törende konuşan Vali Yardımcısı İlhami Doğan, Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan ve STSO Başkanı Zeki Özdemir, gençlerin yenilikçi projeler geliştirmesinin önemine dikkat çekerek tüm öğrencileri tebrik etti.
Ödül töreninin ardından protokol üyeleri, öğrencilerin projelerinin sergilendiği stantları gezerek detaylı bilgiler aldı.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler