Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta Sosyal Medyada Gündem Olan Otobüs Tartışmasında Gerçek Farklı Çıktı!

Sivas’ta Sosyal Medyada Gündem Olan Otobüs Tartışmasında Gerçek Farklı Çıktı!

farklı



Haber Ajansı - İHA

Sivas'ta Sosyal Medyada Gündem Olan Otobüs Tartışmasında Gerçek Farklı Çıktı.. Sivas'ta bir halk otobüsünde yaşanan tartışmaya ait görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından otobüs şoförü hakkında ortaya atılan iddialar gündem oldu.

Sivas'ta Sosyal Medyada Gündem Olan Otobüs Tartışmasında Gerçek Farklı Çıktı!

Görme engelli yolcuları otobüsten indirmeye çalıştığı öne sürülen sürücünün, araç içi kamera kayıtları ve yaptığı açıklamalar sonrasında olayın farklı olduğu iddia edildi.

İddiaya göre olay, otogar önünden otobüse binen altı yolcuyla başladı. Yolculardan yalnızca birinin ücretsiz ulaşım kartını cihaza okuttuğu, diğer beş kişinin ise kartlarını okutmadığı belirtildi.

"Sadece Kartlarını Okutmalarını İstedim"

Hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yapan halk otobüsü şoförü Enver Gökce, yolculardan ücretsiz ulaşım hakkını gösteren kartlarını cihaza okutmalarını istediğini belirterek, herhangi bir hakaret veya ayrımcı davranışta bulunmadığını söyledi.

Gökce, "Altı kişiden sadece biri kartını okuttu. Diğerleri kartlarını okutmadıkları gibi engelli kimlik kartı ya da ücretsiz ulaşım kartlarını da göstermediler. Kendilerinden ya kartlarını okutmalarını ya da ücret ödemelerini istedim. Ben sadece kuralların uygulanmasını talep ettim." ifadelerini kullandı.

Araç İçi Kamera Kayıtları İncelendi

Olay sonrası ortaya çıkan araç içi kamera görüntülerinde, sürücünün yolculara ücretsiz seyahat edebilmeleri için engelli ulaşım kartlarını cihaza okutmaları gerektiğini söylediği, kart gösterilmemesi ve ücret ödenmemesi üzerine ise yolculuğa devam edemeyeceğini ifade ettiği görüldü.

Sosyal Medyada Tepki Çekmişti

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerin "görme engelli yolcuları otobüsten indirmek istediği" iddiasıyla paylaşılmasının ardından sürücü sosyal medyada yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Öte yandan, ücretsiz toplu taşıma hakkından yararlanan engelli vatandaşların da kendilerine tanımlanan ulaşım kartlarını halk otobüslerinde cihaza okutmalarının zorunlu olduğu, kartın ibraz edilmemesi halinde ücretli yolcu statüsünde değerlendirildikleri belirtildi.

Sivas, Halk Otobüsü, Enver Gökce, Görme Engelli, Toplu Ulaşım, Sosyal Medya, Şoför, Sivas Haber, Büyük Sivas Haber, Asayiş

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555