
Sivasspor’dan Hakem Kararlarına “VAR’mış Gibi” Tepkisi.. Sivasspor, Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Muğlaspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından tartışmalı hakem kararlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Kırmızı-beyazlı kulüp, “VAR’mış Gibi” başlığıyla maçtaki pozisyonları kamuoyunun değerlendirmesine sundu.
Sivasspor’dan Hakem Kararlarına “VAR’mış Gibi” Tepkisi: “Ayrıcalık Değil, Adalet İstiyoruz”
Kulüpten yapılan açıklamada, karşılaşmada iptal edilen gol ile verilmeyen faul ve penaltı kararlarına tepki gösterilerek, “Müsabakadaki tartışmalı hakem kararlarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Golümüzün iptali, verilmeyen faul ve penaltılarla ilgili kararların değerlendirilmesini bekliyoruz. Biz ayrıcalık değil, adalet istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
Sivasspor, maç boyunca verilen bazı kararların Türk futbolundaki hakemlik anlayışının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gösterdiğini savundu. Açıklamada, “Hakemler arasındaki kulisler hiç bitmiyor. Ancak kimse Sivasspor’un hakkını yiyemez. Biz ayrıcalık değil, adalet istiyoruz. Türk futbolunda tüm kulüpler için eşit, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışının hâkim olmasını bekliyoruz.” denildi.
Kırmızı-beyazlı kulüp, ilk olarak iptal edilen gol pozisyonuna dikkat çekti. Gol öncesinde Sivassporlu futbolcu ile rakip oyuncu arasında karşılıklı temas yaşandığını belirten kulüp, hakemin yalnızca Sivassporlu oyuncunun rakibinin yüzüne temasını dikkate alarak golü iptal ettiğini savundu.
Açıklamada, pozisyonun tamamı değerlendirildiğinde karşılıklı temas bulunduğu ve bu nedenle golün geçerli sayılması gerektiği görüşüne yer verildi.
Sivasspor ayrıca başka bir pozisyonda futbolcusuna rakip oyuncu tarafından diziyle baskı uygulanmasına rağmen faul kararı verilmediğini belirterek hakem yönetimine tepki gösterdi. Kulüp, karşılaşmadaki tartışmalı pozisyonların değerlendirilmesini beklediğini vurguladı.
Açıklamasını “Türk futbolu için adalet istiyoruz” sözleriyle tamamlayan Sivasspor, tüm kulüpler için eşit, şeffaf ve adil bir hakem yönetimi talep etti.
Sivasspor, Hakem, VAR, Muğlaspor
Sivasspor’dan Hakem Kararlarına “VAR’mış Gibi” Tepkisi.. Sivasspor, Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Muğlaspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından tartışmalı hakem kararlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Kırmızı-beyazlı kulüp, “VAR’mış Gibi”… pic.twitter.com/pBppaoh3oc
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) September 13, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





