Reklam
Reklam

Sivas Gemerek Kartalkaya Barajı Sulaması’nda çalışmalar hızla sürüyor!

blank
hızla
blank
Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Gemerek Kartalkaya Barajı Sulaması Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Sivas Gemerek Kartalkaya Barajı Sulaması’nda çalışmalar hızla sürüyor!

Modern sulama altyapısı sayesinde bölgedeki tarımsal üretimin artırılması hedefleniyor.

Proje tamamlandığında Gemerek’teki çiftçiler modern borulu sistemle tanışacak. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin bölge tarımı için büyük bir kazanım olacağını belirtti. Balta, "Projede toplam 115 bin 757 metre boru hattı döşenecek. Şu ana kadar 63 bin 500 metre boru hattı ve 280 adet sanat yapısı tamamlandı. Fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 70’e ulaştı" dedi.

Kartalkaya Barajı Sulaması, 38 bin 230 dekar tarım arazisine can suyu verecek. Balta, modern sulama sistemleri sayesinde üretim verimliliğinin artacağını, sulama maliyetlerinin düşeceğini ifade ederek, “2025 yılı rakamlarına göre, Sivaslı çiftçilerimiz yıllık yaklaşık 249 milyon lira daha fazla gelir elde edecek. Bu proje sadece verimi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Kadriye İzgiEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555