
3 Bin 50 Fikir Arasından Türkiye İkincisi Oldu.. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencisi Esra Acar, Anadolu Grubu tarafından düzenlenen One Idea University yarışmasında geliştirdiği “Modüler Taşıma Platformu” projesiyle Türkiye ikincisi oldu.
SBTÜ'lü Esra Acar'dan Büyük Başarı! 3 Bin 50 Fikir Arasından Türkiye İkincisi Oldu!
Türkiye genelinden 3 bin 50 fikrin yarıştığı organizasyonda finale kalan 9 proje arasına girmeyi başaran Acar, elde ettiği dereceyle Sivas'a büyük gurur yaşattı.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, geliştirdikleri yenilikçi projelerle ulusal çapta başarı elde etmeye devam ediyor. Üniversitenin Uçak Mühendisliği Bölümü öğrencisi Esra Acar, Anadolu Grubu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen One Idea University inovasyon programında önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genelinden 3 bin 50 fikrin değerlendirildiği yarışmada Acar'ın geliştirdiği proje, Türkiye ikinciliğine layık görüldü.
Üniversite öğrencilerinin yenilikçi fikirlerini iş dünyasıyla buluşturmayı amaçlayan One Idea University programının 2026 yılı Türkiye etabında, başvurular arasından seçilen 9 proje finale yükseldi. Anadolu Isuzu ile eşleştirilen Esra Acar'ın “Modüler Taşıma Platformu” isimli projesi, final değerlendirmeleri sonucunda ikinci sırada yer aldı.
Esra Acar, projesini SBTÜ'de Öğretim Görevlisi Göksel Öztürk tarafından yürütülen Girişimcilik ve İş Planı Hazırlama dersi kapsamında edindiği bilgi ve beceriler doğrultusunda geliştirdi. Derslerde kazandığı teorik bilgileri uygulamaya dönüştüren Acar, üretim süreçlerinde karşılaşılan ihtiyaçlara yönelik yenilikçi bir mühendislik çözümü ortaya koydu.
“Modüler Taşıma Platformu” projesi, fabrikalardaki üretim süreçlerinde farklı ihtiyaçlara uyarlanabilecek modüler bir üretim alanı oluşturulmasını hedefliyor. Esnek kullanım imkânı sunan proje, değişen üretim gereksinimlerine göre şekillendirilebilen yapısıyla dikkat çekiyor.
Yarışma sürecinde çeşitli eğitimlere katılan, mentorluk desteği alan ve uzmanlardan gelen geri bildirimlerle projesini geliştiren Esra Acar, fikrini adım adım olgunlaştırarak final aşamasına taşıdı. Öğrencinin teorik mühendislik bilgisini tasarım ve geliştirme süreçleriyle birleştirmesi, elde edilen başarının önemli unsurlarından biri oldu.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uygulama odaklı eğitim anlayışıyla öğrencilerinin akademik bilgilerini gerçek yaşam problemlerinin çözümünde kullanmalarını destekliyor. Üniversitede yürütülen girişimcilik ve proje geliştirme çalışmalarının, öğrencilerin yenilikçi fikirler üretmelerine ve bu fikirleri somut projelere dönüştürmelerine katkı sağlaması amaçlanıyor.
Esra Acar'ın Girişimcilik ve İş Planı Hazırlama dersi kapsamında geliştirdiği bir fikirle Türkiye genelinde binlerce proje arasından ikincilik elde etmesi, üniversitede verilen uygulamalı eğitimin başarılı örneklerinden biri olarak öne çıktı.
SBTÜ'nün bilimsel düşünceyi uygulamayla buluşturan eğitim yaklaşımının bir sonucu olarak değerlendirilen başarı, hem üniversite hem de Sivas açısından önemli bir kazanım oldu. Esra Acar'ın elde ettiği Türkiye ikinciliği, genç mühendis adaylarının yenilikçi projelerle ulusal organizasyonlarda önemli dereceler elde edebileceğini bir kez daha gösterdi.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Esra Acar, One Idea University, Türkiye İkinciliği
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler





