hava Hafif Yağmur Geçişi
DOLAR 19,1156 % % 0.13
EURO 20,7378 % % 0.54
GRAM ALTIN 1.211,52 % % 0,89
ÇEYREK A. 1.980,84 % % 0,89
BITCOIN 26.821,22 % -0.913
SON DAKİKA








Google News

AK Partide milletvekili aday belirleme süreci başlıyor

Son Güncelleme :

01 Şubat 2023 - 20:18

AK Partide milletvekili aday belirleme süreci başlıyor

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gitmeye hazırlanırken, AK Parti’de Sivas’ta aday listesi için mesai başlıyor. 18-19 Mart tarihlerinde tüm illerde olduğu gibi Sivas teşkilatlarında da elektronik temayül yapılacak.

AK Partide milletvekili aday belirleme süreci başlıyor

AK Partide hem sahaya inip seçmene sorulacak, hem de teşkilatla temayül yoklaması yapılacak. Edinilen bilgiye göre 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararını imzalaması, kararın 11 Mart’ta resmi gazetede yayımlanması bekleniyor.

Seçim kararını takip eden hafta içinde, yani 11-18 mart tarihleri arasında aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa süreci tamamlanacak. Aynı tarihte ittifak protokollerinin YSK’ya teslim süreci başlayacak.

AK Parti teşkilatlarına kimler aday olsun diye soracak.

18-19 Mart’ta elektronik sistemle her ilde temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamasının ardından alt komisyon aday adayları arasından eleme yapacak. Sonrasında üst komisyon toplanacak. O toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

AK Partinin seçim beyannamesini aday tanıtım toplantısı öncesinde açıklaması planlanıyor.

Büyük Sivas Haber




YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.