
MGK'dan Terörle Mücadele ve KKTC Vurgusu.. Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.
MGK'dan Terörle Mücadele ve KKTC Vurgusu!
Toplantının ardından yayımlanan 11 maddelik bildiride, terörle mücadeleden Doğu Akdeniz'e, ABD-İran mutabakatından Gazze ve Suriye'deki gelişmelere kadar birçok önemli konu ele alındı.
MGK toplantısında, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine yönelik tehditlerle mücadelede yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Bildiride, "Terörsüz Türkiye" ve "Terörsüz Bölge" hedeflerine ulaşılması yönündeki kararlılığın sürdüğü vurgulandı.
Toplantıda organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar da ele alınırken, özellikle çocuklar ve gençler başta olmak üzere vatandaşların huzur ve güvenliğinin korunması amacıyla çalışmaların kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.
KKTC'nin güvenliği ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de gündemde olduğu toplantı sonrası yapılan açıklamada, Türkiye'nin garantör ülke sıfatıyla Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceği belirtildi. Bildiride, "KKTC'nin hak ve menfaatlerine halel getirecek ve Doğu Akdeniz'deki barış ortamını zedeleyecek herhangi bir oldubittiye müsaade edilmeyecektir" denildi.
ABD ile İran arasında varılan mutabakattan duyulan memnuniyetin de dile getirildiği açıklamada, sürecin kesintiye uğramadan devam etmesinin önemine dikkat çekildi. Türkiye'nin bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik katkılarını sürdüreceği kaydedildi.
MGK bildirisinde ayrıca Suriye'nin birlik ve bütünlüğüne verilen destek yinelenirken, Gazze'deki gelişmeler ve İsrail'in bölgedeki eylemlerinin barış çabalarına zarar verdiği ifade edildi. Irak ile stratejik iş birliğinin güçlendirilmesi, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın son durumu, Afrika kıtasındaki gelişmeler ve Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın güçlendirilmesine yönelik çalışmalar da toplantının gündem maddeleri arasında yer aldı.
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK, Terörsüz Türkiye, KKTC, Doğu Akdeniz, ABD İran mutabakatı, Suriye, Gazze, Irak, Rusya Ukrayna, Güney Kafkasya
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




