
CÜ Vakfı Koleji Devir Süreci İçin Milli Eğitime Resmi Başvuru Yapıldı.. Uzun süredir devam eden Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Koleji’nin devir sürecinde resmi işlemler devam ediyor.
CÜ Vakfı Koleji Devir Süreci İçin Milli Eğitime Resmi Başvuru Yapıldı!
Okulun mevcut işletmecisi Feridun Bozyiğit ile Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları işletmecileri arasında sağlanan mutabakatın ardından resmi devir işlemleri başvurusu yapılırken, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de gerekli resmi başvurular gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül öncülüğünde uzun süredir yürütülen çalışmalar kapsamında Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkılarıyla okulun geleceğine ilişkin çok sayıda görüşme yapılmıştı. Süreci yakından takip eden TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in de özellikle öğrenci, veli, öğretmen ve çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi, sürecin daha fazla uzamadan sonuçlandırılması amacıyla girişimlerde bulunduğu ve çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği biliniyor.
Yapılan temasların ardından Feridun Bozyiğit ile Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları işletmecileri arasında anlaşma sağlanmış ve ön protokol imzalanmıştı. Gelinen noktada resmi devir işlemleri gerçekleştirilirken, eğitim faaliyetlerinin devamına yönelik Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli başvurular da yapıldı.
Devir işlemlerinin ardından yeni yönetimin ilk önemli buluşması ise öğretmenlerle olacak. Okulun yeni sahiplerinin yarın öğretmenlerle bir araya gelerek toplantı gerçekleştireceği öğrenildi. Toplantıda yeni döneme ilişkin yol haritası, eğitim öğretim süreci ile öğretmen ve çalışanların durumuna ilişkin konuların ele alınması bekleniyor.
Öte yandan devir sürecinde alternatifler arasında yer alan Kayseri merkezli Sınav Okulları işletmecilerinin bazı ödeme şartlarını kabul etmemesi nedeniyle görüşmelerden çekildiği öğrenilmişti.
Resmi devir ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan başvurularla birlikte CÜ Vakfı Koleji’nde uzun süredir devam eden belirsizliğin önemli ölçüde sona ermesi beklenirken, gözler yarın yeni yönetim ile öğretmenler arasında gerçekleştirilecek toplantıya çevrildi.
Resmi Devir, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı , İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




