
Yedek Parti.. CHP'de mutlak butlan kararı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesinin ardından parti içindeki tartışmalar sürerken, yeni bir parti hazırlığı yapıldığı yönündeki iddialar gündeme geldi.
CHP Kulislerini Hareketlendiren İddia: "Yedek Parti" Hazırlığı!
tv100 yayınında değerlendirmelerde bulunan gazeteci Aytunç Erkin, Özgür Özel'e yakın kaynaklardan edindiği bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Erkin'in aktardığı kulis bilgisine göre, olası bir ayrılık veya seçimlere katılım konusunda yaşanabilecek sorunlara karşı alternatif senaryolar üzerinde çalışılıyor.
İddialara göre, Özgür Özel cephesinin değerlendirdiği seçeneklerden biri de seçime girme yeterliliğine sahip olduğu belirtilen Anadolu Birliği Partisi. Söz konusu partinin, ancak olağanüstü koşullarda devreye alınabilecek bir seçenek olarak görüldüğü öne sürüldü.
Aytunç Erkin, kaynaklarının bu ihtimali "felaket senaryosu" olarak tanımladığını belirterek, 26 Temmuz 2026 tarihinde kurultayın gerçekleştirilememesi ve partinin seçimlere katılamaması gibi bir durumun oluşması halinde alternatif planların gündeme gelebileceğini ifade etti.
Özgür Özel'e yakın isimlerin önceliğinin CHP çatısı altında birlik ve beraberliği korumak olduğunu aktaran Erkin, kaynakların "Son ana kadar partiden kopmayı düşünmüyoruz" görüşünü dile getirdiğini söyledi.
Öte yandan kulislerde, olası bir ayrılık durumunda "Türkiye İttifakı" anlayışının devam ettirileceği yönünde değerlendirmelerin yapıldığı da öne sürüldü.
CHP'de yaşanan gelişmeler ve yeni parti iddiaları siyaset kulislerinde tartışılmaya devam ederken, parti yönetiminden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
CHP, Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu Birliği Partisi, Aytunç Erkin, mutlak butlan, CHP kurultayı, siyaset kulisleri, Türkiye İttifakı, siyasi gündem
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




