
Kulübü Kısa Sürede Devredeceğiz.. Sivasspor Kulübü’nde gerçekleştirilen olağan genel kurulda başkan adayı çıkmaması üzerine kulüp resmen divan yönetimine kaldı.
Ali Yavuz: “Kulübü Kısa Sürede Devredeceğiz”
Genel kurul sonrası açıklamalarda bulunan Divan Başkanı Ali Yavuz, sürecin şeffaf ve titiz şekilde yürütüleceğini belirterek, kısa süre içerisinde kulübü yeni yönetime devretmeyi hedeflediklerini söyledi.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Burak Özçoban ve yönetimi ibra edilirken, başkanlık için herhangi bir aday çıkmaması üzerine yönetim divan kuruluna kaldı.
Genel kurulun ardından Divan Başkanı Ali Yavuz ile divan üyeleri Ali İzgi, Kemal Çağlayan ve Cafer Kaplan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“Bizim İçin De Şok Oldu”
Divan Başkanı Ali Yavuz, Sivasspor’un uzun yıllardır böyle bir süreç yaşamadığını belirterek, “Bugün kongre süreci yaşandı. Uzun süredir Sivasspor’da yönetimsel anlamda bir boşluk olmamıştı. Burada bir yönetim listesi oluşmayınca kulüp divanda kalmış oldu. Açıkçası bu durum bizim için de bir şok oldu” dedi.
Divan kurulunun tecrübeli isimlerden oluştuğunu ifade eden Yavuz, geçmiş dönemlerde de benzer süreçlerin başarıyla yönetildiğini belirterek, “Kemal Çağlayan ve Ali İzgi gibi isimlerin divanda olması bizim için büyük bir avantaj. Daha önceki divan süreçlerinden Sivasspor başarıyla çıktıysa, bu süreçten de başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Çalışmalara Hemen Başlıyoruz”
Kulübün yönetimsiz kalmaması adına hızlı hareket edeceklerini vurgulayan Yavuz, “Bu saat itibarıyla çalışmalarımıza hemen başlıyoruz. Kısa sürede yol alıp Sivasspor’un yeniden yönetime kavuşmasını sağlayacağız” diye konuştu.
“Her Şeyi Şeffaf Şekilde Paylaşacağız”
Sürecin tamamen şeffaf yürütüleceğini söyleyen Ali Yavuz, yapılacak tüm görüşmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.
Yavuz, “Kimlerle görüştük, bize neler anlatıldı, hangi isimlerle temas kuruldu; bunların tamamını günlük olarak kamuoyuyla paylaşacağız. Tüm şehir bilgi sahibi olacak. Şu an için bize ulaşan resmi bir yönetici adayı yok ancak bundan sonra olacak görüşmeleri de açık şekilde aktaracağız” dedi.
Hedef 2 Hafta İçinde Çözüm
Yeni yönetimin belirlenmesi için net bir tarih vermekten kaçınan Yavuz, sürecin bayram sonrasına kalabileceğini belirterek şunları söyledi:
“Bayram tatili süreci bizim için hem avantaj hem dezavantaj olabilir. Ancak biz bu işi özellikle 2 hafta içerisinde çözmek istiyoruz. Görüşmelerin ardından birkaç gün içerisinde daha net bilgiler paylaşacağız.”
Sivasspor, Ali Yavuz, Sivasspor kongresi, Burak Özçoban, divan kurulu, Sivas spor haberleri, Sivasspor yönetimi, Kemal Çağlayan, Ali İzgi, Cafer Kaplan, Trendyol 1. Lig
Sivasspor’da olağan genel kurulda başkan adayı çıkmaması üzerine kulüp divan yönetimine kaldı. Divan Başkanı Ali Yavuz, sürecin titizlikle yürütüleceğini ve kısa süre içinde kulübün yeni yönetime devredileceğini açıkladı. #sivas #sondakika pic.twitter.com/hG5fohe5JR
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) May 19, 2026
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




