
Sivas’ın Tarımsal Geleceği İçin Önemli Adım.. AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay’ı ziyaret ederek Sivas’ın tarımsal üretim potansiyelinin geliştirilmesine yönelik talepleri görüştü.
Sivas’ın Tarımsal Geleceği İçin Önemli Adım!
Gerçekleştirilen görüşmede, Sivas’ın Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’ne bağlanması ve Yıldızeli ilçesinde yeni bir Tarla Bitkileri Araştırma İstasyon Müdürlüğü kurulması talebi gündeme getirildi.
Araştırma istasyonunun, Yıldızeli ilçesinde bulunan Pamukpınar Yatılı İlköğretim Okulu’na ait yaklaşık 457 dekarlık arazi üzerinde kurulması önerildi.
Planlanan araştırma istasyonuyla başta buğday ve arpa olmak üzere Sivas’ın iklim ve toprak şartlarına uygun tarla bitkisi çeşitlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Yapılacak bilimsel çalışmalarla tarımsal üretimde verim ve kalitenin artırılması, aynı zamanda Sivaslı çiftçilere daha güçlü bilimsel ve teknik destek sağlanması amaçlanıyor.
Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, Sivas’ın tarımsal üretim gücünü daha ileriye taşımak amacıyla ilgili kurumlar nezdindeki girişimlerini sürdüreceklerini belirtti. Aksu ve Toy ayrıca Genel Müdür Dr. Mustafa Altuğ Atalay’a Sivas’a gösterdiği ilgi ve destek dolayısıyla teşekkür etti.
Sivas, Yıldızeli, Hakan Aksu, Rukiye Toy
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




