
Kayseri Başmüdürlük Statüsüne Yükseltildi.. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türkiye’de gelişen havacılık ihtiyaçları doğrultusunda idari ve operasyonel yapılanmasını güçlendirmeye devam ediyor.
Kayseri Başmüdürlük Statüsüne Yükseltildi! Sivas Listede Yok!
Bu kapsamda Diyarbakır Havalimanı ile Kayseri Havalimanı, DHMİ Yönetim Kurulu kararıyla Başmüdürlük olarak yapılandırıldı.
Stratejik konumları, iç ve dış turizm potansiyelleri, bölgesel ticarete sağladıkları katkı ve artan yolcu ile uçuş trafiğiyle öne çıkan iki havalimanı için önemli bir idari değişikliğe gidildi.
DHMİ tarafından yapılan açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda Diyarbakır Havalimanı Başmüdürlüğü ve Kayseri Havalimanı Başmüdürlüğü oluşturulduğu belirtildi.
Yeni yapılanmayla birlikte havalimanlarındaki operasyonel koordinasyonun güçlendirilmesi, hizmet kalitesinin geliştirilmesi ve bölgenin artan turizm, ticaret ve ulaşım ihtiyaçlarına daha güçlü şekilde cevap verilmesi hedefleniyor.
Diyarbakır ve Kayseri’nin de eklenmesiyle DHMİ bünyesinde Başmüdürlük statüsünde hizmet veren belli başlı havalimanları arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, Ankara Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğü, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Antalya Havalimanı Başmüdürlüğü, Trabzon Havalimanı Başmüdürlüğü, Çukurova Havalimanı Başmüdürlüğü, Diyarbakır Havalimanı Başmüdürlüğü ve Kayseri Havalimanı Başmüdürlüğü bulunuyor.
DHMİ, Türkiye’nin havacılık altyapısını geleceğin ihtiyaçlarına uygun hale getirirken kurumsal yapının da değişen yolcu ve uçuş trafiğine göre güçlendirilmeye devam edeceğini bildirdi.
Yapılan açıklamada, Diyarbakır Havalimanı Başmüdürlüğü ile Kayseri Havalimanı Başmüdürlüğünün ülkeye, bölgeye ve DHMİ teşkilatına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
DHMİ, Kayseri Havalimanı, Diyarbakır Havalimanı, Başmüdürlük

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




