
Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın oğlunun müsabakasının ardından yaşandığı öne sürülen olaylarla ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye Güreş Federasyonu'ndan (TGF) kamuoyuna yönelik yazılı bir açıklama geldi.
TGF'den Hamza Yerlikaya Tartışması Sonrası Dikkat Çeken Açıklama!
Başkanlığını Sivaslı olimpiyat şampiyonu Taha Akgül'ün yaptığı federasyon, 25 Temmuz 2026 tarihinde gerçekleştirilen müsabakalarda "fair-play ilkelerine ve spor ahlakına bağdaşmayan, müsabaka alanına müdahale ve minder amiri olan hakeme yönelik istenmeyen olaylar yaşandığının tespit edildiğini" duyurdu. Açıklamada, olaylarla ilgili inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı, hakem raporları doğrultusunda tutanakların tutulduğu belirtilirken, hakemlere yönelik her türlü baskı, müdahale ve saygısızlığın kabul edilemeyeceği vurgulandı.
Ancak federasyonun bu açıklaması, olayın içinde bulunan isimlerin daha önce yaptığı değerlendirmeler nedeniyle yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.
Karşılaşmanın hakemi Ali Burak Toy, sosyal medyada yer alan "Hamza Yerlikaya hakeme saldırdı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Saldırı yok" açıklamasında bulunmuştu. Yine olaylar esnasında alanda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Kadınlardan Sorumlu Kurul Üyesi Nadir Uğrun Perçin de, Hamza Yerlikaya'nın hakeme yönelik tavrını, "Hakeme 'Sen verdiğin puandan emin misin, gel birlikte videoyu izleyelim' dedi" sözleriyle anlatmıştı.
İŞTE GERÇEKLER! HAKEM AÇIKLADI
Hakem Ali Burak Toy : “Saldırı yok…”
Dün organize şekilde sosyal medyada dağıtılan “Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, oğlunun yenildiği müsabaka sonrası tribünden atlayıp, hakemlerle tartıştı” şeklindeki mesajlar ve yayınlanan… pic.twitter.com/Voaalqt2gm
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 26, 2026
Hakemin ve olay sırasında bulunan federasyon yetkililerinin Hamza Yerlikaya'ya yönelik fiziksel saldırı iddialarını doğrulamadığı bir süreçte, Türkiye Güreş Federasyonu'nun kamuoyuna yaptığı açıklamanın içeriği dikkat çekti.
Güreş Federasyonu Kadınlardan sorumlu kurul üyesi Nadir Uğrun Perçin, Hamza Yerlikaya ve hakemler arasında yaşanan olaylar hakkında konuştu.
Perçin “Yerlikaya, hakeme sen verdiğin puandan emin misin gel birlikte videoyu izleyelim dedi” dedi pic.twitter.com/S7z2aA3ljT
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 26, 2026
Özellikle Taha Akgül'ün başkanlığındaki federasyonun bu açıklaması, sosyal medyada farklı yorumlara neden oldu. Hamza Yerlikaya'nın Türk güreşine ve Taha Akgül'ün kariyerine verdiği destek sık sık hatırlatılırken, bazı Sivaslı vatandaşlar ve sosyal medya kullanıcıları, federasyonun Yerlikaya'ya sahip çıkmadığını savunarak açıklamaya tepki gösterdi.
Yaşanan olaylarla ilgili başlatılan inceleme ve disiplin sürecinin nasıl sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




