
TOKİ'den 64 İlde 20 Bin Konutluk Yeni Kampanya.. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından hayata geçirilecek yeni konut kampanyasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kurum, 64 ilde satışa sunulacak yaklaşık 20 bin konut için başvuruların başlayacağını duyurdu.
TOKİ'den 64 İlde 20 Bin Konutluk Yeni Kampanya!
Murat Kurum, paylaşımında örnek daire görüntülerine yer vererek, “TOKİ ile yeni yapacağımız Açık Satış Kampanyamızla 20 bin yuvamız daha sahiplerini bekliyor. Bu kapıların ardında huzur, mutluluk ve güven var” ifadelerini kullandı.
Orta gelir grubuna yönelik hazırlanan kampanya kapsamında konut fiyatlarının 2 milyon 100 bin liradan başlayacağı belirtildi. Projede vatandaşlara farklı ödeme seçenekleri sunulurken, 72 aya kadar vade imkanı da sağlanacak.
Başvuruların 15 Haziran’da başlayacağı kampanyada satış süreci 17 Temmuz’a kadar devam edecek. Konutlar Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası aracılığıyla satışa sunulacak.
Kampanya kapsamında peşin ödeme yapanlara yüzde 25, yüzde 50 peşinatla ödeme yapacaklara ise yüzde 8 indirim uygulanacak. Aylık taksitlerin yaklaşık 18 bin liradan başlayacağı ifade edildi.
TOKİ’nin açıkladığı verilere göre en fazla konut Bursa’da satışa sunulacak. Bursa’yı Ankara, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya takip edecek. Proje kapsamında satışa çıkarılacak konutların il ve ilçe bazındaki dağılımları da kamuoyuyla paylaşıldı.
Yetkililer, vatandaşların kampanyaya ilişkin detaylı bilgilere TOKİ’nin resmi internet sitesi, banka şubeleri ve 444 86 54 numaralı çağrı merkezi üzerinden ulaşabileceğini bildirdi.
TOKİ, Murat Kurum, Konut Kampanyası, Sosyal Konut, Ev Sahibi Olma
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




