Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi!

Sivas’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi!

Sivas’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi!
Haber Merkezi

Sivas’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi...Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Arkeoloji Kulübü tarafından düzenlenen “HALYS: 1 Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Işığında Sivas Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sivas’ta Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi!

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Sivas Vali Yardımcısı Osman Altın, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Topçu, Rektör Danışmanı Nevzat Balıkçıoğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Vehbi Ünal, Arkeoloji Bölüm Başkanı Erdener Pehlivan ile birlikte akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda Sivas ve çevresinin arkeolojik potansiyeli ele alınırken, özellikle Kızılırmak (Halys) havzasının tarih öncesi ve tarihi dönem yerleşimleri bilimsel sunumlarla değerlendirildi.

Program kapsamında Prof. Dr. Ayşen Açıkkol “Sivas İli Paleolitik Yüzey Araştırması”, Dr. Öğr. Üyesi Olcay Zengin Koşan “Sivas İli Ulaş İlçesi Demir Çağı ve Öncesi Arkeolojik Yüzey Araştırması Ön Değerlendirmesi” ve Doç. Dr. Belgin Aksoy ise “Demir Çağı’nda Kangal Havzası” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Bilimsel paylaşımların yapıldığı sempozyum, katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

sivas cumhuriyet üniversitesi, arkeoloji, sempozyum, kızılırmak, bilim

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Sinan YiğitEditör


YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555