
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Yapay Et Ve Alternatif Proteinler Ele Alındı...Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, yapay et ve alternatif proteinler bilimsel, etik ve toplumsal boyutlarıyla değerlendirildi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Yapay Et Ve Alternatif Proteinler Ele Alındı!
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından organize edilen “Etik ve Moral Değerler Açısından Yapay Et ve Alternatif Proteinler” başlıklı programa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkan Yardımcısı Fatih Törnük yaptı. Törnük, gıda teknolojilerindeki gelişmelerin yalnızca bilimsel açıdan değil, etik yönleriyle de ele alınmasının önemine dikkat çekti.
Konferansta konuşmacı olarak yer alan Hasan Yetim, yapay et ve alternatif proteinlerin sürdürülebilirlik, gıda güvenliği ve hayvan refahı açısından sunduğu imkanlara değinerek, bu alandaki çalışmaların çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Programın sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Selma Sabancıoğulları tarafından konuşmacı Hasan Yetim’e teşekkür belgesi takdim edildi.
Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
sivas cumhuriyet üniversitesi, yapay et, alternatif protein, konferans, akademi
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




