
Mansur Yavaş Hakkında Soruşturma İzni Verildi.. İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 11 belediye çalışanı hakkında soruşturma izni verdi.
Mansur Yavaş Hakkında Soruşturma İzni Verildi!
Soruşturmanın, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yer alan İstasyon Caddesi için gerçekleştirilen “Alternatif Yol Projesi Sanat Yapıları Yapım İşi” ihalesiyle ilgili olduğu öğrenildi.
İddialara göre, söz konusu ihale kapsamında yaklaşık 40 milyon TL tutarında haksız menfaat sağlandığı ve bu durumun kamu zararına yol açtığı öne sürüldü. Bu kapsamda Mansur Yavaş ile birlikte toplam 12 kişi hakkında inceleme başlatılmasının önü açıldı.
Daha Önce De Soruşturma İzni Verilmişti
Yavaş hakkında daha önce de bir seçim mitinginde belediye imkanlarının kullanıldığı iddiasıyla soruşturma izni verilmişti. Yeni soruşturma izniyle birlikte süreç yeniden gündeme taşındı.
Yavaş’tan Açıklama
Soruşturma izni sonrası açıklama yapan Mansur Yavaş, Seçim Kanunu’na dikkat çekerek, seçim suçlarına ilişkin kamu davasının belirli süre içerisinde açılması gerektiğini ifade etti. Yavaş, sürecin zamanlamasına ilişkin eleştirilerde bulunarak, “Seçim 2023’te yapıldı, eğer bir suç varsa bugüne kadar neden işlem yapılmadı?” ifadelerini kullandı.
Soruşturma sürecine ilişkin incelemelerin önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.
Ankara, Mansur Yavaş, soruşturma, ihale, İçişleri Bakanlığı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




