
Tosya’da Fabrika Yangınına Müdahale...Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan bir fabrikada çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.
Tosya’da Fabrika Yangınına Müdahale Sürüyor!
Tosya ilçesinde Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde bulunan bir fabrikada çıkan yangın, bölgede büyük paniğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre, endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapılan tesiste henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Yangını ilk fark eden çalışanlar ve çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, fabrikanın özellikle depo ve ofis bölümünü saran alevlere yoğun şekilde müdahale etmeye başladı.
Yangının çıktığı alanda bulunan yanıcı ve kimyasal içerikli malzemelerin alevlerin hızla yayılmasına neden olduğu öğrenilirken, ekiplerin kontrol altına alma çalışmaları zaman zaman güçlükle ilerledi. Yoğun dumanın ilçenin farklı noktalarından görülebildiği, çevredeki işletmelerde çalışanların ise tedbir amaçlı olarak tahliye edildiği belirtildi.
Güvenlik önlemleri kapsamında sanayi bölgesinde geniş çaplı önlem alınırken, yangının çevredeki diğer iş yerlerine sıçramaması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Bölgeye takviye itfaiye ekiplerinin de yönlendirildiği ve söndürme çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.
Yangında can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin incelemelerin devam ettiği öğrenilirken, ilk belirlemelere göre çalışanların büyük bölümünün yangın sırasında fabrikadan çıkarıldığı ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşların olay yerine yaklaşmamaları konusunda uyarılarda bulunurken, yangının kontrol altına alınmasının ardından detaylı hasar tespit çalışması yapılacağı kaydedildi.
Yangının çıkış nedenine ilişkin olarak ise teknik ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Olayın kesin nedeninin yapılacak araştırmaların ardından netlik kazanacağı belirtildi.
Tosya’da meydana gelen fabrika yangını, sanayi bölgelerinde alınması gereken güvenlik önlemlerini bir kez daha gündeme getirirken, ekiplerin yangını tamamen söndürmek için çalışmaları sürüyor.
Kastamonu, Tosya, yangın, fabrika, itfaiye
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




