
Ankara Beştepe’deki Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tamamlanan 563 tesisin toplu açılışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 563 DSİ Tesisini Hizmete Aldı
Erdoğan, açılışı yapılan tesisler arasında 54 baraj ve gölet, 109 sulama tesisi, 18 içme suyu tesisi, 11 arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmeti ile 371 taşkın kontrol tesisinin bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, tamamlanan bu yatırımlar sayesinde 1 milyon 190 bin dekar arazinin sulamaya açılacağını ve 52 bin 400 dekar arazinin taşkın zararlarından korunacağını ifade etti.
Tamamlanan tesislerin ekonomiye 22 milyar TL katkı sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, “Hamuru şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla yoğrulan, alimlerimizin, ariflerimizin ve gönül erlerimizin ilim ve hikmet pınarlarıyla çağlayan bu topraklar her veçesiyle bir su medeniyetidir” dedi. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve projede emeği geçen tüm yüklenici firmalara teşekkürlerini iletti.
DSİ, toplu açılış, Recep Tayyip Erdoğan
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




