
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KOBİ’lere 100 Milyar Liralık Finansman Paketi Müjdesi.. Kabine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Recep Tayyip Erdoğan, KOBİ’lere yönelik kapsamlı bir destek paketini kamuoyuna açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan KOBİ’lere 100 Milyar Liralık Finansman Paketi Müjdesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam büyüklüğü 100 milyar lira olan yeni finansman paketinin devreye alınacağını belirterek, paketin uzun vadeli ve düşük maliyetli kredi imkânları sunacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında finansman paketinin detaylarını paylaşarak, “KOBİ’lerimiz için 100 milyar lira büyüklüğünde uygun koşullu bir finansman paketini hayata geçiriyoruz. Bu paket kapsamında 6 ay ana para ödemesiz, 36 aya kadar vade imkânı sağlanacak. Finansman maliyetleri piyasa şartlarının altında olacak” dedi.
İstihdamını Koruyan KOBİ’ye Ek Avantaj
Yeni destek paketinin istihdam odaklı olduğunu vurgulayan Erdoğan, işletmelerin istihdam yoğunluklarına göre işletme başına 50 milyon liraya kadar destekten yararlanabileceğini ifade etti. Erdoğan, “KOBİ’lerimiz teminat sorunu yaşamadan bu kredi imkânına ulaşabilecek. İstihdamını koruyan KOBİ’lerimize ise KOSGEB aracılığıyla 10 puan faiz indirimi sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Ekonomi ve İstihdama Güçlü Destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında ekonomide üretim, yatırım ve istihdamı önceleyen politikaları kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğunu vurguladı. Yeni finansman paketiyle birlikte işletmelerin nakit akışının rahatlatılmasının, istihdamın korunmasının ve ekonomik canlılığın artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Kabine Gündeminde İç ve Dış Gelişmeler
Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda sadece ekonomi başlığının değil, dış politikadaki gelişmelerin de ele alındığını belirtti. Suriye ve İran başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin yakından takip edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin içerde ve dışarda istikrarı önceleyen politikalardan taviz vermeyeceğini dile getirdi.
Açıklamalarının sonunda eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına da değinen Erdoğan, yeni dönemin öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere hayırlı olmasını temenni etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KOBİ desteği, finansman paketi, KOSGEB, ekonomi, istihdam, Kabine Toplantısı
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




