
Aile faciasında soruşturma sürüyor! Yakınlar kamuoyuna seslendi...Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir çift ile 5 yaşındaki çocuklarının evlerinde ölü bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma sürerken, hayatını kaybeden ailenin yakınları kamuoyuna açıklama yaptı.
Aile faciasında soruşturma sürüyor! Yakınlar kamuoyuna seslendi!
Aile üyeleri, yaşadıkları büyük acıyı dile getirerek benzer olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Mardin Barosu’nda düzenlenen basın açıklamasına, mağdur ailenin avukatları ile yaşamını yitiren Mehmet Kaya’nın yakınları katıldı. Açıklamada konuşan Mehmet Kaya’nın ağabeyi Sadık Kaya, yaşanan olayın aile üzerinde derin ve telafisi mümkün olmayan yaralar açtığını söyledi.
Sadık Kaya, “Aile olarak çok büyük bir acı yaşadık. Bu acının tarifi yok. Biz perişan olduk, ailemiz yok oldu. Bu acıyı kimsenin yaşamasını istemiyoruz. Bu sadece bizim başımıza gelmedi, başka aileler de benzer acılar yaşadı. Ölen de acı yaşıyor, öldüren de acı yaşıyor. Karşı tarafın ailesi de perişan oldu, onlara bağlı insanlar da aynı şekilde etkilendi. Artık toplum olarak bilinçlenmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Ailenin avukatlarından Seher Acay ise dosyaya ilişkin yargı sürecinin devam ettiğini ve soruşturma kapsamında gizlilik kararı bulunduğunu hatırlattı. Acay, “Yargı süreci tüm ciddiyetiyle devam ediyor. Dosya hakkında gizlilik kararı olduğu için detay paylaşamıyoruz. Ancak sürecin hukuka uygun ve titizlikle yürütüldüğünü söyleyebiliriz” dedi.
Bir diğer mağdur vekili avukat Nurullah Öner de kamuoyuna yansıyan bilgiler dışında dosyada yeni bir gelişme olmadığını belirtti. Öner, “Dosyada şu an itibarıyla 4 tutuklu bulunuyor. Soruşturma makamı tarafından, yakın zamanda iddianamenin hazırlanacağı ve davanın açılacağı yönünde tarafımıza bilgi verildi” diye konuştu.
Olay, 25 Kasım tarihinde Kızıltepe ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde meydana gelmişti. Mehmet Kaya (37), eşi Berna Kaya ve 5 yaşındaki kızları Samyeli Kaya, birlikte yaşadıkları evde ölü bulunmuştu. Olayın ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında gözaltılar yapılmış ve şüphelilerden 4’ü tutuklanmıştı.
Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü ve olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, aile ise adaletin eksiksiz şekilde tecelli etmesini beklediklerini ifade etti.
Mardin, Kızıltepe, aile faciası, üç kişilik aile, adli soruşturma, basın açıklaması, yargı süreci
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




