
Ayakkabı tamircilerinde kış yoğunluğu başladı.. Ayakkabı tamircilerinde kış yoğunluğu başladı.. Kış aylarının gelmesiyle birlikte ayakkabı tamircilerinde hareketlilik arttı.
Ayakkabı tamircilerinde kış yoğunluğu başladı!
Soğuk ve yağışlı havaların etkisini göstermesiyle vatandaşlar, yeni bot almak yerine mevcut botlarını tamir ettirmeyi tercih ediyor. Özellikle taban değişimi, yan açılmalar ve dikiş sökükleri, ayakkabı ustalarına en sık getirilen tamiratlar arasında yer alıyor.
Sivas’ta 40 yılı aşkın süredir ayakkabı tamirciliği yapan Gökhan Uygur, kış sezonuyla birlikte iş yoğunluğunun belirgin şekilde arttığını söyledi. Sabah erken saatlerde iş başı yaptığını belirten Uygur, artan talepleri yetiştirebilmek için gece saat 11-12’ye kadar çalıştığını ifade etti.
Vatandaşların botlarını kar ve yağmur başlamadan tamir ettirmeye yöneldiğini belirten Uygur, “Gündüz saatleri yetmiyor, geceleri de çalışmak zorunda kalıyoruz. Şu anda en çok taban değiştirme, yan sökükler ve alt açma dikişi gibi işlemler yapıyoruz. İnsanlar, küçük bir ücretle botlarını bir yıl daha kullanmak istiyor. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Ayak sağlığının önemine dikkat çeken Uygur, kaliteli ayakkabı kullanımının uzun vadede daha avantajlı olduğunu vurguladı. Vatandaşlara özellikle deri ayakkabı tavsiyesinde bulunan Uygur, imitasyon ürünlerden uzak durulması gerektiğini söyledi. “Deri ayakkabıdan vazgeçilmemeli. Şu an piyasada malzeme var ama kalite yok. Ayak sağlığı için doğru ayakkabı çok önemli” ifadelerini kullandı.
Dördüncü kuşak olarak mesleğini sürdürdüğünü dile getiren Uygur, atadan kalan bu mesleği yaşatmanın kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu belirtti. Kış mevsimi boyunca yoğun mesainin devam edeceğini söyleyen Uygur, vatandaşların botlarının tamiratını zamanında yaptırarak soğuk havalarda daha rahat etmelerini amaçladıklarını dile getirdi.
Sivas, ayakkabı tamircisi, kış mesaisi, bot tamiri, ayak sağlığı, deri ayakkabı, esnaf
Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar, botlarının taban ve açılma tamirleri için ayakkabı ustalarına yöneldi. Sivas’ta 40 yılı aşkındır mesleğini icra eden Gökhan Uygur, artan talepleri yetiştirmek için gece yarısına kadar çalıştığını söyledi. #sivas #sondakika pic.twitter.com/2N4jlwsyjs
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) December 25, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler




