

Dün WhatsApp ihbar hattımıza ulaşan Kümbet Mahallesi’ndeki fare görüntülerinin ardından, bugün de Demircilerardı Mahallesi sakinleri aynı sorunla karşı karşıya kaldı.
Sivas’ta fare alarmı! Mahalle mahalle cirit atıyorlar!
Vatandaşlar, sokaklarda ve bina çevrelerinde farelerin rahatlıkla dolaştığını belirterek durumdan şikâyetçi oldu.
Son günlerde artan ihbarlar, Sivas’ın farklı noktalarında benzer görüntülerin yaşandığını ortaya koyuyor. Özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan farelerin çöp alanları ve bina altlarında yoğunlaştığı aktarılırken, mahalle sakinleri hijyen ve sağlık konusunda ciddi endişe taşıdıklarını ifade ediyor.
Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bölgede kapsamlı ilaçlama çalışması başlatmasını talep ediyor. Farelerin kontrol altına alınmaması durumunda şehir genelinde daha büyük bir sorun yaşanabileceği belirtiliyor.

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

