

Sivas'ta son günlerde artan telefon dolandırıcılığı vakaları, vatandaşları tedirgin ediyor.
Sivas'ta dolandırıcılık alarmı! Sahte banka ve emniyet aramalarıyla vatandaşları korkutuyorlar!
Kendilerini özel bir bankanın görevlisi veya emniyet mensubu gibi tanıtan dolandırıcılar, aradıkları kişilere “Adınıza ait kartlar çeşitli illerde yapılan baskınlarda ele geçirildi” diyerek korku yaratıyor ve emniyete gidip tebligat almaları gerektiğini öne sürüyor.
Bu yöntemle panik ortamı oluşturarak kişisel bilgileri ele geçirmeyi amaçlayan dolandırıcıların, Sivas’ta çok sayıda kişiyi hedef aldığı öğrenildi. Gelişmeler üzerine gün içerisinde Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran onlarca vatandaş, aynı numaradan benzer içerikli aramalar aldıklarını ifade ederek şikayetçi oldu. Emniyet binası önünde kısa süreli yoğunluk yaşanırken, yetkililer söz konusu numaradan gelen çağrılara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Emniyet birimleri, gerçek kolluk kuvvetlerinin hiçbir şekilde telefonla arayarak işlem yapmadığını hatırlatarak, şüpheli bir durumla karşılaşan vatandaşların derhal 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ihbarda bulunmalarını istedi.
Yetkililer, Sivas halkını dikkatli olmaya ve kişisel bilgilerini kimseyle paylaşmamaya davet etti.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

