

Sivas'ın Zara ilçesinde meydana gelen feci kazada, el freni çekilmeyen greyderin bir otomobili uçuruma sürüklemesi sonucu 1 kadın hayatını kaybetti, 1 kadın ise ağır yaralandı.
Sivas'ta Feci Kaza! Feci Ölüm!
Olay, saat 12.00 sıralarında Zara’ya bağlı Canova köyü yakınlarında bulunan Kızılçan Gölü çevresinde yaşandı. Bölgede yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları sırasında greyder operatörü V.D. (54), aracını öğle yemeği molasında park etti. Ancak el freninin çekilmemesi nedeniyle harekete geçen greyder, göl manzarasını izlemek için park edilen ve içerisinde 2 kadının bulunduğu otomobile çarparak aracı önüne kattı. Greyder, sürüklediği otomobille birlikte yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada otomobilde bulunan F.Ş.K. ağır yaralı olarak araçtan çıkarılarak Zara Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi süren F.Ş.K.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Araçtaki diğer kadın ise olay yerinde hayatını kaybetti. Kimliği henüz belirlenemeyen kadının cenazesi, otopsi ve kimlik tespiti için hastane morguna götürüldü.
Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.
SİVAS'ın Zara ilçesinde arazi toplulaştırması yapıldığı sırada el freni çekilmeyen greyder, hareket edip Kızılçan Gölü'nde manzarayı izleyen içerisinde 2 kadının bulunduğu otomobilli de önünde sürükleyerek uçurumdan düştü. Kazada otomobildeki 1 kişi ölürken, 1 kişi ise ağır… pic.twitter.com/mP0yXpODIa
— Büyük Sivas Haber (@buyuksivashaber) July 27, 2025
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

