Reklam
Reklam

DEM Parti’den İmralı açıklaması!

blank
lama
blank
Haber Merkezi

DEM Parti İmralı Heyeti, 25 Temmuz 2025 tarihinde Abdullah Öcalan ile gerçekleşen görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

DEM Parti'den İmralı açıklaması!

Açıklamada, yaklaşık üç buçuk saat süren görüşmede, güncel siyasi gelişmeler, TBMM'de kurulması planlanan komisyon, silahsızlanma süreci ve son siyasi temasların ele alındığı belirtildi.

Öcalan’a siyasi temaslar aktarıldı

Heyetin yaptığı açıklamaya göre, görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve bazı siyasi parti liderleriyle yapılan temaslar Öcalan’a iletildi. Ayrıca, Meclis gündeminde yer alan "Terörsüz Türkiye" hedefli komisyon çalışmaları da değerlendirme konusu oldu.

Silahsızlanma töreni gündemdeydi

Görüşmede, 11 Temmuz’da gerçekleşen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran silahsızlanma töreninin de ele alındığı belirtildi. Açıklamada, bölgedeki çözüm süreci arayışlarının ve diyalog zemininin korunmasının önemine dikkat çekildi.

DEM Parti yetkilileri, görüşmenin detaylarının ilerleyen günlerde kamuoyuyla daha kapsamlı şekilde paylaşılacağını da ifade etti.

blank

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555