

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ın Divriği ilçesinde yürütülen Kevendüzü Sulaması Projesi, bölge tarımı açısından büyük önem taşıyor.
Divriği Kevendüzü Sulamasıyla Sivaslı Çiftçiye 162 Milyon Lira Ek Gelir Sağlanacak!
Proje tamamlandığında 17.670 dekar arazi modern sulama sistemine kavuşacak, çiftçiler verimliliği artırırken sulama maliyetlerini de düşürecek.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje kapsamında çiftçilerin modern borulu sulama sistemleriyle tanışacağını belirterek, “Toplamda 62 bin 632 metre boru hattı ve sanat yapıları inşa edilecek. Şu ana kadar bir regülatör imalatı tamamlandı, 8 bin 978 metre CTP ve 17 bin 717 metre HDPE boru döşendi” dedi.
Projeyle birlikte sulu tarıma geçecek arazilerde ürün çeşitliliği artacak, çiftçiler daha yüksek gelir elde etme imkânına kavuşacak. DSİ Genel Müdürü Balta, “2025 yılı hesaplamalarına göre üreticilerimizin yıllık gelirinde yaklaşık 162 milyon liralık bir artış öngörülüyor. Bu proje, bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak” ifadelerini kullandı.
Divriği Kevendüzü Sulaması, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla her damla suya sahip çıkılarak hayata geçiriliyor. Proje tamamlandığında sadece tarımsal üretim değil, kırsal kalkınma da önemli ölçüde desteklenmiş olacak.
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

