Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Sivas’ta kardeşleri katleden zanlı hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Sivas’ta kardeşleri katleden zanlı hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!

blank
müebbe
blank
Haber Ajansı - İHA

Sivas’ta Türkiye’yi yasa boğan kardeş cinayetinde hazırlanan iddianameyle birlikte yeni bir gelişme yaşandı.

Sivas’ta kardeşleri katleden zanlı hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!

Umutcan (22) ve milli sporcu Melisa Şimşek’in (16) evlerinde vahşice öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınıp tutuklanan Hüseyin Sönmez hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

6 Mayıs’ta Kılavuz Mahallesi 55. Sokak’taki apartmanda yaşanan korkunç olayda, iki kardeş anneleri tarafından evde boğazları kesilmiş halde bulunmuştu. Melisa Şimşek’in ellerinin öldürülmeden önce bağlandığı da tespit edilmişti. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’nün titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda 25 saatlik kamera kaydını inceleyen ekipler, şüpheli Hüseyin Sönmez’i Ankara’da yakalayarak gözaltına almıştı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ceza ehliyeti tam, rapor Elazığ’dan alındı

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame Sivas 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Hüseyin Sönmez’in savunmasında, psikolojik sorunları olduğu ve ileri derecede kişilik bozukluğu yaşadığını ileri sürmesi üzerine, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nden ceza ehliyetine dair rapor alındı. Raporda, sanığın akli dengesinin yerinde olduğu ve ceza ehliyetinin tam olduğu açıkça belirtildi.

Anne Ayşegül Şimşek’in ifadesi iddianamede yer aldı

Olay sırasında köyde bulunan anne Ayşegül Şimşek’in ifadesi de iddianamede yer aldı. Anne Şimşek, o gün Yıldızeli ilçesine bağlı Kapaklıkaya köyüne yakınlarını ziyarete gittiğini, çocuklarının okul ve iş nedeniyle Sivas’ta kaldığını anlattı. Kızı Melisa ile yaptığı telefon görüşmesini aktaran anne, “Kızım o gün benimle çok sakin konuştu. Normalde böyle olmazdı ama yorgun sandım. Daha sonra hiç aramadılar” dedi.

Anne Şimşek ayrıca, zanlı Hüseyin Sönmez’i daha önce hiç tanımadığını, ismini ilk kez 2020 yılında eşinin kaybolması sürecinde duyduğunu söyledi.

DNA delilleri ve suçlamalar net

İddianamede, olay yeri incelemelerinde elde edilen kan örneklerinin Adli Tıp Kurumu’nda incelendiği ve şüphelinin DNA’sı ile uyumlu olduğu tespit edildi. Bu bulgularla birlikte sanık Hüseyin Sönmez hakkında, Melisa Şimşek için “çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikli kasten adam öldürme”, Umutcan Şimşek için ise “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Kamuoyunu derinden etkileyen vahşi cinayet davası, önümüzdeki günlerde Sivas 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

 

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay ŞimşekEditör
blank

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555