

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik faturalarına getirilen yeni düzenlemeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Alparslan Bayraktar: Elektrik faturalarında 40 milyon abonede fiyat artışı olmayacak
Yeni tarifenin yalnızca yüzde 3’lük bir kesimi etkileyeceğini belirten Bayraktar, doğalgaz fiyatlarında ise kış aylarında herhangi bir zam yapılmayacağını duyurdu.
Elektrik Faturalarında Yeni Düzenleme
Bakan Bayraktar, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, yeni elektrik faturası düzenlemesinin büyük bir çoğunluğu etkilemeyeceğini vurguladı. Yapılan düzenlemeye göre, aylık elektrik tüketimi 417 kilovat saatin üzerine çıkan 1,2 milyon abone destek grubundan çıkarılacak. Bu rakam toplam 42 milyon abonenin yüzde 3’üne tekabül ediyor.
Bayraktar, “Elektrik faturalarında yaptığımız yeni düzenleme sadece yüzde 3’lük bir kesimi kapsıyor. 500 liraya kadar fatura ödeyen haneler için herhangi bir değişiklik yokken, 1.050 liranın üzerinde fatura ödeyenler için artış söz konusu olacak. Ancak 42 milyon abonenin 40 milyonu için herhangi bir fiyat değişikliği bulunmuyor” dedi.
Doğalgazda İlk Çeyrekte Zam Yok
Doğalgaz fiyatlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, 2025 yılının ilk çeyreğinde zam yapılmayacağını söyledi. “Bu kış herhangi bir değişiklik olmayacak. İl bazlı farklı değerlendirmeler yapmayı planlıyoruz. Türkmen gazının Türkiye'ye gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor, 30 yıllık rüyamız gerçek olacak” dedi.
Petrol ve Doğalgaz Üretiminde Artış
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji üretiminde de önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Gabar’daki petrol üretiminin 75 bin varili geçtiğini ve daha da artacağını vurgulayan Bayraktar, “2024 keşif yılı olacak. Doğalgazda ve petrolde ihtiyacımızın yüzde 15’ini kendi üretimimizle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.
Suriye’ye Elektrik ve Doğalgaz İhracatı
Türkiye’nin enerji ihracatı planlarına da değinen Bakan Bayraktar, Halep’e doğalgaz hattı çekilmesi için çalışmalar yapıldığını ve mevcut elektrik ihracat kapasitesinin yüzde 50 artırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.
Akkuyu'da İlk Elektrik Üretimi Bu Yıl Başlayacak
Akkuyu Nükleer Santrali’ne ilişkin de bilgi veren Bayraktar, ilk reaktörün bu yıl test üretimiyle elektrik sağlamaya başlamasının planlandığını açıkladı.
Bürokratik Süreçler Kolaylaşacak
Madencilik, rüzgar ve güneş enerjisi alanlarında yatırımcıların önünü açacak bir reform paketi hazırlığında olduklarını belirten Bakan Bayraktar, bürokrasiyi azaltarak izin süreçlerini hızlandıracaklarını ifade etti.
Haber Merkezi
Büyük Sivas Haber
Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

