Reklam
Reklam
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Kazancılar Ortaokulu Öğrencilerinin “Ozanlar Müzesi”ni Ziyareti

Kazancılar Ortaokulu Öğrencilerinin “Ozanlar Müzesi”ni Ziyareti

blank
Ozanlar Müzesi
blank
x - Büyük Sivas

 Kazancılar Ortaokulu öğrencileri, Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisi Projesi kapsamında "Ozanlar Müzesi"ni gezdi.

Kazancılar Ortaokulu Öğrencilerinin "Ozanlar Müzesi"ni Ziyareti

Okuldaki 5. ve 6. sınıfa giden ve müzik korosunda yer alan 24 öğrenci, proje kapsamında Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan tarafından 4 Eylül Sanayi Sitesi'nde oluşturulan OzanlarMüzesi'ni ziyaret etti.

Müzeyi gezen öğrencilere, burada büstleri bulunan aşıklar anlatıldı. Müzede öğrencilere Aşık Veysel'e ait bağlamayla Veysel'in türküleri çalındı. Öğrenciler de Veysel'in türküsünü okudu.

Daha sonra bağlama ustası İyidoğan'ın atölyesine geçen öğrencilere, İyidoğan tarafından bağlama yapımı anlatıldı.

Okul Müdürü Feryat Çevik, bu geziyle öğrencilerin aşıkları tanımasını, Sivas'ın değerlerini öğrenmesini ve bağlama yapımını görmesini amaçladıklarını söyledi.

Gezide öğrencilere, okulun müzik öğretmeni İbrahim Polat ile Türkçe öğretmeni Dilek Moğulkoç da eşlik etti. (AA)

Büyük Sivas Haber – Sivas Haberler

Şenay Şimşek Haber Editörü
blank

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bu Alana Reklam Verebilirsiniz
Lütfen Arayın

0544 433 1 555